האם נשים סובלות יותר ממחלות מאשר גברים? - סרוגים

האם נשים סובלות יותר ממחלות מאשר גברים?

מי סובל יותר? נשים או גברים? את התשובה המפתיעה חושף מחקר אמריקאי 

חדשות סרוגים
האם נשים סובלות יותר ממחלות מאשר גברים?

לא פעם שאלנו וניסינו לשער האם עשוי להיות הבדל באופן שבו גברים ונשים חווים כאב ומחלות. הרופאים והמדענים ברחבי העולם הגיעו לשלל הבנות שמתגבשות לאט לאט ומבילות לעובדה שאכן עשוי להיות הבדל ולא רק זאת, גוף מחקר שלם קיים באשר להבדלים בעיבוד הכאב בקרב גברים ונשים.

מחקר אמריקאי שנערך לאחרונה טוען כי אכן עשוי להיות הבדל באופן בו הצטננות ושפעת משפיעות על נשים וטוען כי השפעתן על נשים עלולה להיות מזיקה יותר.

אז איך מונעים את השפעת? כל הטיפים תוכלו למצוא כאן

המחקר שנערך הוצג לפני כחודש בכנס בניו אורלינס, בנושא מחלות זיהומיות.

החוקרים השוו את הדיווחים של 777 מטופלים, גברים ונשים ששירתו בצבא או בני משפחותיהם, על הסימפטומים שחוו במהלך הצטננות ומחלת השפעת, בין השנים 2009 ל-2014 בחמישה מרכזי טיפול צבאיים ברחבי ארצות הברית.

עם הגעתם הראשונה של החולים לטיפול, הצוות נטל דגימה מנחיר האף שלהם בכדי להחליט על סוג הזיהום בו מדובר והחולים נשאלו על התסמינים שחוו עד כה. לאחר מכן, נתבקשו המטופלים לנהל יומן בו יתעדו את התסמינים שהם חווים. הם נתבקשו לדרג את חומרת התסמינים בסולם בין אחד לשלוש (כאב קל, בינוני או חמור).
סימפטומים קשים יותר, ולפרק זמן ארוך יותר.

סובלות יותר מתלוננות פחות (צילום: שטארסטוק)

סובלות יותר-מתלוננות פחות (צילום: שטארסטוק)

בין רשימת התסמינים נכללו שיעול, קושי בנשימה וכאבים בחזה, הקשורים למערכת הנשימה התחתונה, וכאבי אוזניים, גודש באף, כאבי גרום והתעטשויות, הקשורים למערכת הנשימה העליונה. בנוסף נכללו תסמינים "מערכתיים" כמו תשישות, כאבי ראש ושרירים.

נמצא כי הנשים במחקר דיווחו בשיעור גבוה יותר מהגברים על תשישות חמורה וכאבי שרירים כשסבלו מהצטננות או משפעת. כמו כן, הסימפטומים החמורים של הנשים נמשכו פרק זמן ארוך יותר מאלה של הגברים.

נשים נטו לדווח יותר על כאב

לפי החוקרים, הזיהומים הנגרמים מנגיף אנטרו-וירוס וקורונה-וירוס, אשר יכולים לגרם להצטננות, ווירוס האינפלואנזה המחולל שפעת, היו נפוצים בקרב החולים. כמו כן הם מצאו כי סוגים שונים של נגיפים הדביקו גברים ונשים באותו השיעור. יחד עם זאת, נשים נטו יותר מגברים לדווח על כאב בעוצמות בנינות וחזקות, בין היתר כאבי אוזניים, כאבי ראש וסימפטומים נוספים כגון היעדר תאבון, עם הגעתם הראשונית אל הרופא, אמרו החוקרים.

ד"ר רוברט דייס, ממובילי המחקר, חוקר רפואי בתכנית למחקר קליני במחלות זיהומיות, פרוייקט של אוניברסיטת מדעי הבריאות במרילנד הוסיף ממצא בראיון לאתר Live Science, לפיו גם נשים וגם גברים דיווחו על רמה דומה של חומרת תסמינים כשנשאלו במבט לאחור על ימי המחלה הראשונים. אך ביום השלישי למחלה, החלו להתגלע ההבדלים: משלב זה ואילך, יותר נשים נטו לדווח על סימפטומים בעוצמה חמורה יותר מהגברים.
ממה זה נובע?

אחת הבעיות המרכזיות במחקר המבוסס על דיווח עצמי, הוסיף ד"ר דייס, הוא שחלק מהאנשים עשויים היו להמעיט בהערכת עוצמת התסמינים שלהם ואחרים היו עשויים להדגיש את שלהם יתר על המידה.

גם אם קשה להסיק מהמחקר כי אכן גברים ונשים סובלים משפעת באופן שונה, דייס הוסיף כי המחקר מראה כי יש הבדל באופן בו גברים ונשים מדווחים ומתייחסים אל התסמינים שלהם, וקרא למחקרים נוספים בעתיד לבחון את ההבדלים הביולוגיים בבסיס תסמיני השפעת וההצטננות בקרב גברים ונשים, כאשר לדעתו ההבדל ההורמונלי עשוי להוות חלק מרכזי באופן בו מערכת החיסון שלנו מתמודדת עם הווירוסים הללו.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו