מתכון לצלי בקר וארטישוק ירושלמי

אין עונג בלי בשר ויין, השבת תוכלו להפתיע את כולם עם צלי בקר רך ועסיסי עם ארטישוק ירושלמי

מנות: 7 | בשרי

מצרכים:
נתח שלם של בשר כתף (מספר 5) במשקל 1.5 ק"ג
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
4 סלקים טריים
1/2 1 כוסות מיץ לימון
1 כוס יין לבן
4 ענפי פלפל אנגלי
20 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2.מקלפים את הארטישוק, הסלק ושיני השום.
3. מניחים את נתח הבשר השלם בתבנית עם שוליים גבוהים.
4.סביב נתח הבשר, מסדרים את הארטישוקים בשלמותם.
5.מחלקים את הסלקים ל-4 רבעים ומוסיפים לתבנית.
6.מפזרים מעל הבשר והירקות את שיני השום בשלמותן, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
7.יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והיין, ומניחים מעל את ענפי הפלפל האנגלי.
8. מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר אלומיניום ואופים בתנור (שחומם מראש) למשך 4 שעות.
9.פורסים לפרוסות נדיבות ומגישים!