החגים לפנינו ולא מעט ארוחות מפוארות בפתח, אך יחד איתן מגיעים לא מעט קלוריות, שומנים והרגלי אכילה שונים ממה שהגוף רגיל בחיי היום יום שלנו. כמו שכבר ידוע לנו הארוחות ומהמזכרות שהן מביאות איתן, לא תמיד נחמד לנו לקבל ולהישאר איתן לזמן בלתי מוגבל בגופינו. קילוגרמים ושומנים קל להוסיף קשה להוריד.
אז איך ניתן ליהנות ממטעמי החג ועדין להישאר בחיים?
הנטורופתית ומאמנת הבריאות, ד"ר רינה גרנות ממליצה לכולנו דבר ראשון להתחיל להכין את גופינו עוד מהיום לקראת החגים עם הליכות ופעילות גופנית. אפילו מזג האוויר הנעים ששורה עלינו כרגע מזמין אותנו להליכה קלילה לצד הרוח הקרירה.
עכשיו זה גם הזמן לבחור תפריט מאוזן וקליל יותר ממה שאנחנו נוהגים בדרך כלל. ואם ממש תתאמצו ותתמידו הד"ר מבטיחה שתצליחו גם להוריד מכך 2 עד 3 ק"ג של עודף טרי שיעניק לכם אחלה נקודת פתיחה לחגים.
והנה רשימת הטיפים החשובים שיעזרו לכם לשמור על הגזרה והבריאות בחגים:
- הכול מתחיל במטבח- העדיפו את האוכל שלכם בתנור ובבישול וכמה שפחות בטיגון. פנקו את הבשר והדגים בירקות בשפע ובתיבול עסיסי. ולמרות כל הכוונות שתהיה שנה מתוקה הימנעו מתוספת מופרזת של סוכר ומרגרינה.
- אין כמו הבית- נכון, גם אנחנו מסכימים שהרבה יותר קל לקנות סלטים מוכנים, אבל הפעם לכבוד הבריאות שלכם תעשו השתדלות והימנעו כמה שיותר מסלטים קנויים(ולא רק בגלל הסלמונלה שמבקרת אותם לאחרונה). סלטים ביתיים טעימים ובריאים הרבה יותר. אגב הסלטים משביעים הרבה יותר כשהם מתובלים בשמן זית, מלח ים ולימון טרי ובריא או בטחינה גולמית.
- להוציא מהעז מתוק- גם את הפחמימות אפשר להפוך לבריאות יותר, על ידי שילוב פחמימה עם ירקות או דגנים אחרים. דוגמה: ירקות ממולאים באורז מלא או קינואה, פשטידת תפו"א עם קישואים וגזר בתנור. פירורי הלחם טוחנים במעבד מזון מלחם חי או שיבולת שועל (או סובין שיבולת שועל מבית טבע) ותרוויחו את הבי-ויטמינים שיש בדגנים המלאים, המסייעים בעיכול הפחמימות שיהפכו לאנרגיה זמינה, ללא שומן מיותר ומכביד כמו בקמחים אחרים.
- הכול בראש- נסו הפעם לסעוד על צלחות קצת יותר קטנות, לאכל קצת יותר לאט, ללכת להליכה רגלית עם המשפחה במקום לנשנש בספה עד בלי די. "אני אוהבת את ההליכות הרגועות והשקטות בתקופה זו שההמולה ניכרת כמעט בכל פינה" מספרת ד"ר רינה.
- לא רק בחגים- שתיית כוס מים לפני כל סעודה משביעה ומסייעת לעיכול. וכמו כן לעיסת המזון היטב תשפר לכם את ההנאה מהאוכל שכה השקעתם ועמלתם בו ותעניק לכם תחושת שובע הרבה יותר במהירות מאשר באכילה בלעיסה מהירה.
- סימנים לראש השנה – גם מהם אפשר לאפות וליהנות. הפירות החדשים ובעצם היותם חדישים – בריאים ומחיים את הנפש.
- קינוח טבעי– מומלץ לסיים את הארוחה עם קינוח טרי מהטבע, 'פירות' הם בדיוק העונים להגדרה הזו. ד"ר רינה ממליצה מנסיון אישי "המנה האחרונה האהובה ביותר אצלנו ובקרב משפחות בעלות מצפון נקי לגמרי, הינה תערובת של סורבה או קרטיבים מפרי או מיץ פרי קפוא. המרקם של בננה כבסיס יחד עם פירות העונה הוא תענוג. גם אבטיח טחון וקפוא בא בחשבון. זהו תענוג אחרי סעודות דשנות או בין הארוחות".
הטיפים באדיבות ד"ר רינה גרנות וחברת תוספי התזונה 'רוטס'.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים