אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

בעסק ה"כשר בלי תעודה" נמצא תבלין משרימפס

בעל מסעדה סינית שהציג את את העסק כ"כשר בלי תעודה" השתמש בתבלין קארי העשוי משרימפס. באטליז 'כשר' בשוק הכרמל נתפס בשר שלא ראוי לאכילה, ולא תאמינו מה מצאו הפקחים במקרר של אולם שמחת כשר למהדרין מן המהדרין

בעסק ה"כשר בלי תעודה" נמצא תבלין משרימפס
  שרימפס במסעדה ה"כשרה"

מכירים את זה שאתם נכנסים לחנות ובעל העסק אומר לכם בחיוך: "תהיה רגוע אצלי הכל כשר… אני קונה את כל הירקות והבשר ממקומות כשרים, אבל אין לי תעודה". לפעמים הוא אפילו הוא גם מראה לכם את תעודות הקניה או אפילו את תעודות הכשרות של הספקים שלו.

מה יכול להיות לא בסדר?

אז עמיחי קריגר, פקח של מחלקת האכיפה להונאה בכשרות של הרבנות הראשית לישראל מספר לסרוגים על שלוש תפיסות בתוך יממה אחת של טריפות ובשר מסוכן לאכילה שנמצאו בחנויות שהציגו עצמן ככשרות.

"נכנסתי למסעדה סינית בירושלים שהציגה את עצמה ככשרה אבל אין לה תעודת כשרות בתוקף. במקום תעודה, הוא החזיק ברשותו תעודה פגת תוקף שניתנה לעסק אחר – ספק ירקות, תוך שהוא טוען שהמוצרים כשרים וקונה את הסחורה רק מספקים כשרים." מספר קריגר.

"בשלב מסויים צדה את עיני קופסה מסויימת שנחה על הויטרינה המכילה 'מחית קארי'. לכאורה מוצר תמים, אלא שהקארי הוא תבלין שמקורו מהמזרח, ולא תמיד הייצור שלו נעשה בכשרות. ברכיבי המוצר מצאתי כי הוא מכיל שרימפס"

זיוף כשרות (4)

מחית שרימפס בחנות כשרה

בעל העסק הודה שמשתמש במוצר. אבל לא התרגש לדעת כי הוא מכשיל את הלקוחות באכילת שקצים ורמשים.

בשר מאום אל פאחם

"למחרת בסיור בשוק הכרמל בתל אביב הגענו לאיטליז שהציג אישור כשרות ישן מאוד – אולי משנות השמונים, ותעודה של משלוח בשר שגם היא הייתה ישנה. גם פה מצאנו בשר ממפעל באום אל פחם המייצר ללא פיקוח כשרות. זהו אותו היצרן שנתפס על ידי משרד הבריאות, בהובלה של בשר לא ראוי לאכילה."

זיוף כשרות (3)

לדברי קריגר, אחת הקונות שמעה אותו אומר למוכר, כי מדובר בבשר טריפה, ובמקום ביטלה את ההזמנה שקנתה. "הציבור התמים והפשוט הוא שנופל בפח של הרמאים – וצורך בשר לא כשר ולפעמים גם מסוכן לבריאות".

זיוף כשרות (6)

מקרה שלישי אירע לפקחי הרבנות באולם ארועים בירושלים שהציג עצמו ככשר למהדרין מן המהדרין באמצעות תעודה של גוף פרטי בשם 'אור אליהו'.

"נכנסו למקרר של האולם, ומצאנו חלקי בשר כבש עם הצמר עדיין עליו, שאלנו אותו מאיפה זה ובעל הבית השיב כי מדובר בשחיטה שנעשתה אצלו בבית – מה שנקרא 'שחיטה שחורה'. שוב, לא רק שיש כאן בעיה של כשרות, כי לך תדע מי שחט את הבשר הזה, יש פה גם בעיה של בריאות, כי לך תדע איך הובילו אותו עד לאולם".

זיוף כשרות (1) זיוף כשרות (8)

 

אחרי כל הסיפורים האלה, לקריגר יש רק מסר אחד לציבור הקונים: "רק תעודה בתוקף שניתנה מרבנות מקומית לעסק שבו אתם עומדים לאכול היא הערובה לכך שלמזון יש כשרות ובמקרים רבים גם אישור בריאות."

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
ככה זה בבדצ מישקולץ
| 10-07-2016 18:08
"אנחנו כשרים אבל אין לנו הוכחות ואין כשרות רבנות עירונית או ארצית . העיקר שמישקולץ זה כשר.. שומר נפשו ירחק.."
2
לא נעים לי להגיד אבל...
יואב | 11-07-2016 17:07
לפני כ 15 שנה ישבתי במקדונלדס בגבעת סביון שהיה כשר בהכשר הרבנות עם תעודה כדת וכדין והזמנתי צ'יפס וביקשתי רוטב אלף האיים. כאשר קראתי את המרכיבים שלו באנגלית, ראיתי להפתעתי שהוא מכיל cream cheese שזה גבינה לבנה בלעז. עוד באותו יום התקשרתי למשגיח שהוריד את הרוטב לא רק שם אלא בכל הסניפים הכשרים בארץ שעד רגע זה החזיקו גם הם את הרוטב. דברים כאלה קורים גם במקומות עם הכשר של הרבנות (אנגלית היא חלק מלימודי הליבה.... )