בעקבות הפרסום לפיו משרד חקירות פרטי, שזכה במכרז שהוציא משרד החינוך החודשים האחרונים, יעשה מעקבים במאות בתי ספר רובם רשמיים וממלכתיים, מנהלים רבים דורשים את פיטוריה של מנכ"לית המשרד.

על פי הדיווח בערוץ 10, שאף חשף את דבר המכרז, לפי המכרז תתבצע חקירה סמויה שתכלול איסוף מידע וראיות בבתי הספר תוך שימוש באמצעים ייעודיים לתיעוד, בין היתר הקלטת שמע, צילום סטילס, צילום וידאו ותימלול שיחות והקלטות, צילום המוסד מבחוץ ומבפנים, צילום יומן נוכחות של תלמידים וצילום מערכת השעות הבית ספרית.

מאז הפרסום, אלפי מורים ומורות ביקשו הבהרות. גם התלמידים ששמעו כי החוקרים יתחקו אחריהם וִיאתרו את כתובות מגוריהם זועמים. חברי הכנסת מאיר כהן וסתיו שפיר אף פנו בשאילתא דחופה בנושא לשר החינוך וביקשו לקיים דיון בוועדת החינוך, שתקיים דיון מיוחד בנושא בהשתתפות מנכ"לית משרד החינוך.

ממשרד החינוך מסרו כי החברה הפרטית לא תעשה מעקבים אחר מנהלים, מורים או תלמידים, וכי המכרז המדובר מאגד תחתיו יחד את כל שירותי הבקרה שהמשרד עורך מזה שנים, בהם בקרת תקן, הזנה, תשלומי הורים ונשירה.