ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על הודעת ההתפטרות של שר הבטחון משה בוגי יעלון ועל מסיבת העיתונאים בה תקף את התנהלותו ואת הדרדרות הליכוד.
"אני מצטער על החלטתו של בוגי יעלון" שלח נתניהו, "אני חושב שהוא היה צריך להמשיך להיות שותף מלא בהנהגת המדינה בתפקיד שר החוץ." הוסיף נתניהו לפני שהודה לו על שנות שירותו למען בטחון ישראל.
את הטענות למשבר אמון כלפי נתניהו, דחה ראש הממשלה: "השינוי בחלוקת התיקים לא נבע ממשבר אמון ביננו, הוא נבע מן הצורך להרחיב את הממשלה, וזאת כדי להביא יציבות למדינת ישראל מול אתגרים גדולים שלפניה. אני מניח שאם בוגי יעלון לא היה מתבקש לעזוב את משרד הביטחון ולעבור למשרד החוץ, לא היה מתפתח מה שהוא קורא משבר האמון ביננו – והוא לא היה מתפטר."
נתניהו הזכיר גם את הויכוח הציבורי בינו ובין יעלון: "עכשיו אני מבקש להבהיר: צה"ל הוא צבא מוסרי. הוא שומר והוא ימשיך לשמור על ערכי המוסר הגבוהים ביותר – ובראשם טוהר הנשק. אין ולא תהיה על כך שום מחלוקת. צה"ל הוא גם צבא העם, ואני איתן בדעתי שצריך להמשיך לשמור את צה"ל מחוץ לפוליטיקה. הניסיון להכניס את צה"ל ומפקדיו לוויכוח פוליטי הוא פסול, הוא מסוכן לדמוקרטיה. בדמוקרטיה הדרג הצבאי כפוף לדרג המדיני – ולא להיפך".
גם את הטענות של יעלון נגד הליכוד דחה נתניהו :"הליכוד מאמין בדמוקרטיה. הליכוד הוא תנועה לאומית ליברלית, תנועה שמחויבת לשמור על ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. הליכוד מבטא את הזרם המרכזי בעם, וככזה הוא מחויב לביטחון המדינה ולחתירה לשלום."
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דורי אבי
כהרגלו. מגיב לעניין, אין עליו. גם בהכנסת ליברמן לתפקיד, לא נשא לא פנים על כל ההשמצות שליברמן השמיץ ודיבר מולו. אדם שטובת המדינה והובלתה מול עיניו. כמה טוב שהוא עומד...
כהרגלו. מגיב לעניין, אין עליו. גם בהכנסת ליברמן לתפקיד, לא נשא לא פנים על כל ההשמצות שליברמן השמיץ ודיבר מולו. אדם שטובת המדינה והובלתה מול עיניו. כמה טוב שהוא עומד בראש מדינתנו.
המשך 22:22 21.05.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמא
21:12 21.05.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר