הותר לפרסום: חקירה של משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי הביאה למעצרו של מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים תושב עזה אשר שימש כאיש המחשבים של ארגון הג'יהאד האסלאמי הפלסטינאי ולהגשת כתב אישום כנגדו היום בחשדות של ריגול, קשירת קשר למסירת ידיעה לאויב, חדירה לחומר מחשב ועוד.
ב-23.2.16 נעצר החשוד, בחור בשנות ה-20 לחייו תושב עזה, בעת שהיה בדרכו להיפגש עם כשרונות צעירים פלסטינים שהיו מועמדים לתוכנית המקבילה לכוכב נולד, מתוקף תפקידו כיו״ר מועדון הכישרונות הפלסטינאים.
מהחקירה עלה כי החשוד, מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים, גוייס במהלך שנת 2011 לארגון הג'יהאד האיסלמית הפלסטינאי זאת בעת ששימש כמגיש בתוכניות רדיו ובמקביל ביצע משימות אותן קיבל ממפעיליו שכללו תכנות תוכנת מחשב שחדרה למערך המל"טים של צה"ל והצליח לצפות בתמונות מכלי הטיס החגים מעל הרצועה. בנוסף הצליח לצפות במצלמות הכבישים בדרום, ולפרוץ למחשבי משרד הפנים של החמאס בעזה ועוד.
היום בתום חקירה ולאחר ביסוס התשתית הראיתית פרקליטות מחוז דרום הגישה כנגד החשוד כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
מהמשטרה נמסר כי מיד עם מעצרו של החשוד נפתחה חקירה בשיתוף שירות הביטחון הכללי וזו נמשכה עד לביסוס התשתית הראיתית ולהגשת כתב אישום כנגדו.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים