ועדת האתיקה דנה היום בתלונות על השר זאב אלקין וסגן יו"ר הכנסת ח"כ אחמד טיבי שניהל את ישיבת הכנסת, לאחר העימות ביניהם לפני שבועיים.

הועדה החליטה לנזוף בשר אלקין על דבריו והתנהגותו כלפי היו"ר ואילו על טיבי הטילה הועדה הרחקה של שבועיים מניהול ישיבות הכנסת, וזאת לאחר שהוריד את אלקין מדוכן הנואמים בגסות.

כפי שפורסם בסרוגים, במסגרת הצעה לסדר בנושא "החלטת הקבינט להטיל סגר, עוצר וכתרים על השכונות הערביות במזרח ירושלים", השיב השר זאב אלקין (הליכוד) בשם הממשלה ואמר לסגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת אחמד טיבי שניהל את הישיבה כי "לך ולחבריך יש אחריות לדם שנשפך באירועים האחרונים, גם של יהודים וגם של ערבים. אתה באופן אישי, צריך לא לישון בלילה ולחשוב על כל מי שנהרג בשבועות האחרונים ומה חלקך במה שקורה".

טיבי כאמור רתח מזעם על דבריו של אלקין ותקף אותו בחזרה: "אתה מסית נגדי הסתה חסרת אחריות, אני מבקש להוריד את השר מהדוכן, אני פה הריבון אני מעליך ואני מבקש להוריד את השר מהדוכן. מה שנעשה כאן הוא דבר חסר תקדים, אני מעולם לא קראתי לאלימות ולא התגאיתי שהרגתי מישהו. אתה חצית קו אדום. אני בימים האחרונים נתון להתקפות ולקריאה להוצאה להורג".

לאחר שהשר אלקין הוצא מן האולם ע"י הסדרנים אמר ח"כ ינון מגל: "קיבלנו הזדמנות לראות מה יקרה אם הערבים יהיו הריבון, אין תקנון ואין כללים. אני עכשיו הריבון ואתה תעוף מפה, זה מה ששמענו עכשיו וזו דוגמה למה שיקרה פה אם הערבים יהיו הריבון חלילה".

אלקין (ליכוד) הגיב על החלטת ועדת האתיקה: ״אני גאה להיות ננזף על הגנה על כבוד האומה ועל אמירת האמת בפרצופו של אחמד טיבי. אני לא חוזר בי במאומה מהדברים של אמרתי: ״אחמד טיבי ושותפיו בדברי ההסתה ועלילות הדם שלהם כנגד מדינת ישראל וחייליה נושאים באחריות לגל הטרור הנוכחי ודם שנשפך גם של יהודים וגם של ערבים!״ אמשיך במאבק נוקב כנגד אויבי מדינת ישראל ואעשה הכל כדי להבהיר לאחמד טיבי שהוא לא הריבון כאן! אני מצר על כך שועדת האתיקה משיקולים של לחץ פוליטי בחרה בעונש מצחיק לח״כ טיבי של הרחקה לשבועיים בלבד. אני פונה ליור הכנסת ומבקש ממנו להשתמש בסמכויותיו העומדים לרשותו ולהרחיק את ח״כ טיבי מניהול ישיבות לתקופה הרבה יותר ארוכה. הגיע הזמן, שנפסיק להתקפל ולפחד להשיב מלחמה נוקבת כנגד המסיתים ומשמיצים את מדינת ישראל מתוך כנסת ישראל!״