חסידיו של הרב יאשיהו פינטו מודיעים על החרפת המחאה נגד בית המשפט ורשויות החוק בישראל.
בהודעה שהוציאו היום (ג') הם כותבים בין השאר: "בלב כבד ודאגה גדולה לכבוד מורינו ורבינו האדמו"ר יאשיהו יוסף פינטו שליט"א והרבנית תליט"א, אשר מצבם הבריאותי החמיר דרמטית כתוצאה מרדיפה ועוולה חסרת תקדים וללא כל סיבה, ונפרט בהמשך, ממשיכה מחאת צדק תרדוף ועולה מדרגה בפעולות המחאה."
היום נפתח מאהל מחאה ברחבת הישיבה 'שובה ישראל' באשדוד, בו לדברי המארגנים עשרות מתלמידי הישיבה מתכוונים לשהות ללא הגבלה ונקיטת שביתת רעב. היום לאחר תפילת מנחה בשעה 16:30 תחל פעילות אוהל המחאה ושביתת הרעב באופן רשמי, כשהם מאיימים "נשבות רעב עד שהשקר יגווע".
מארגני המחאה אומרים היום: "זאת מחאת כל עם ישראל, הפרקליטות והיועץ המשפטי תשמעו היטב: אתם לא בעלי הבית, ולא תנהגו בשררה כחברה פרטית שלכם, ואין לכם זכות לרדות באף אדם ובפרט לא מעל הכללים הקבועים בחוק. ולפיכך אנו מזמינים כל אחד שנעשה לו עוול על ידי רשויות החוק לחבור אלינו לבא לתמוך לחזק ולהתחזק לומר לאנשי השררה אנחנו משלמים לכם את משכורת! אם חס ושלום עברנו את החוק, יש לכם לבא לומר זאת, אך אתם לא מעל החוק ובטח לא מתפרת תיקים במזרח הרחוק!"
כזכור פינטו הורשע לפני כחצי שנה במתן שוחד ובשיבוש הליכי משפט נדון לשנת מאסר בפועל לאחר שנתן שוחד לתנ"צ אפרים ברכה. בית המשפט התיר לו לצאת מהארץ על מנת לקבל טיפולים בארה"ב למחלת הסרטן בה לקה, אך קצב את זמן חזרתו לארץ. בשבוע שעבר הוא חזר לארץ לאחר עיכוב של יומיים, וזאת לאחר שהתעלף בעלייה למטוס ארצה ממנו חזר לבית החולים.
שעות ספורות לאחר שהגיע לארץ, נשא הרב יאשיהו פינטו דברים בפני חסידיו וגולל בפניהם את האירועים אחרונים שעברו עליהם בהיותם בארצות הברית.
בפתח דבריו סיפר הרב פינטו כי "יש לי בלב התרגשות גדולה כל פעם שאני מתייצב כאן בבית המדרש. הנפש שלנו מרגישה המון המון הכרת הטוב לספרי תהילים והמצוות שאתם עושים בעד המשפחה שלנו".
הרב פינטו סיפר על מצבו הרפואי ואמר: "עברתי ניתוח קשה ביותר, הייתי צריך להמשיך טיפולים רדיואקטיביים, לא נתנו לנו. בראש השנה הרבנית הייתה בבית חולים, הרופאים ביקשו להביא את הילדים להיפרד מהרבנית. מה שהקב"ה רוצה אני מקבל באהבה גדולה. אני מבקש מכם צדיקים, תתפללו בעד הרבנית, אף אחד לא יודע כמה עגמת נפש יש בלב שלנו. התקופה הזאת, זה יהיה סיפור שייכתב לדור אחרון, זה יהיה אחד הסיפורים הגדולים, עדיין לא רואים את הסוף".
הרב פינטו אף תקף את התנהלות המשטרה כלפי אישתו: "מי נתן להם אישור להקליט אישה מסכנה וחולה? כל היום בתקשורת, עוד, עוד, עוד, הרגו את פלוני (ברכה) בתקשורת – ואותנו לא הרגו? שמישהו יראה לנו שעשינו משהו רע, הודנו על משהו שלא עשינו בשביל להציל את הרבנית".
"בגלל שאני רב? בגלל שאני ספרדי?. לקחו רב וכל היום מתעללים בו. יש לי סרטן, מה האכזריות הזאת? כולם יודעים שאם הייתי רוצה להישאר בארה"ב הייתי נשאר ואף אחד לא היה יכול להחזיר אותי. אבל באתי, אני לא בורח, מישהו חשב פעם שאני אברח? שאני אעזוב את הקהילה?".
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
05:57 04.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי
22:09 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייל
מי שמכם להוריד לו את התואר רב גם אם הוא הורשע זה אומר שהוא לא רב פשוט בושה מילא באתרים חילונים קוראים לו כך אבל גם אצלנו ה 'ירחם
19:38 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי ניו יורק
אתם עוד אתר של לקקנים, אתם בתור אתר קטן שרוצים לגדול במקום שתתנו במה וכח ותשמרו על זכויות של אזרחים ושל רבנים נרדפים או של כל אדם נרדף כמו כבוד...
אתם עוד אתר של לקקנים, אתם בתור אתר קטן שרוצים לגדול במקום שתתנו במה וכח ותשמרו על זכויות של אזרחים ושל רבנים נרדפים או של כל אדם נרדף כמו כבוד הרב פינטו, במקום שתעזרו ותצעקו על ביזיון של תלמיד חכם אתם מזלזלים!!! תתבישו, מספיק ללקק
המשך 19:06 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן ישראלי
תגידי לי מי חבריך ואומר לך מי אתה !!!!!!!!!!!!!!! רודף בצע וגונב דעת. את חי במדינה מתוקנת חילונית עם נטיה דתית מובהקת , עברת עבירה. שלם בשקט. אזרח חילוני פשוט
18:54 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מחאה
אתם כבר שפטתם אותו הכרעתם את דינו חרצתם את גורלו אבל שמישהו יעיז לא לקרוא לרב שלכם "הרב" ... הזהרו בכבודם
18:45 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו סוויד
תתביישו אנשים עם כיפה אלק. ככה אתם גם קוראים ל״רבנים״ שלכם?? אין אצלכם יראת שמים לדבר על רבנים?? באתרים לא דתיים קוראים לרב פינטו ואצלכם אין תואר רב?? תורידו את הכיפה...
תתביישו אנשים עם כיפה אלק. ככה אתם גם קוראים ל״רבנים״ שלכם?? אין אצלכם יראת שמים לדבר על רבנים?? באתרים לא דתיים קוראים לרב פינטו ואצלכם אין תואר רב?? תורידו את הכיפה לפני שאתם מכירים לדבר על קדוש ישראל. הלוואי ותזכו לעשות מעט שבמעט מפועלו של הרב.
המשך 18:36 03.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר