גל הטרור האחרון העלה שוב את השאלה כיצד יש לנהוג במחבל כאשר נתקלים בפיגוע.

אחת הדעות היא שיש לעצור את המחבל ולהשאירו בחיים כך שבחקירה יהיה אפשר להוציא ממנו מידע שעשוי להציל את חייהם של יהודים אחרים.

מצד שני יש הטוענים כי השארת המחבל בחיים צופנת בחובה גם חשש כי לעתיד לבוא הוא ישוחרר בעסקת שבויים וירצח יהודים נוספים.

רבה של העיר צפת, הרב שמואל, נשאל כיצד יש לנהוג במצב כזה וקבע כי חל איסור להשאיר מחבל בחיים אחרי שביצע פיגוע וזאת מהסיבה השנייה לפיה יש חשש שהוא ישוחרר בעתיד ויהרוג אנשים אחרים.

בדבריו סייג הרב אליהו ואמר כי "כמובן, צריך לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל לבער את הרע הזה מקרבנו" לדבריו: "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת. מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".

הרב אליהו לוקח צעד אחד קדימה ומדגיש כי לדעתו "צריך להעמיד לדין שוטרים או חיילים שמשאירים מחבלים חיים אחרי פיגוע. צריך להקים ועדת חקירה איך יצאו מחבלים חיים מפיגועים, אולי החוק לא מספיק ברור וצריך לשנות אותו. אולי יש בפרקליטות אנשים שצריכים לעמוד לדין. אולי במשטרה או בצבא צריך לנער כמה קצינים".

לכידה