חדשות בעולם

חסר תקדים: נשיא סוריה הגיע לרוסיה, ודרש את הסגרתו של אסד

נשיא סוריה החדש, אחד א-שרע, נחת במוסקבה בביקורו הראשון ודרש מרוסיה להסגיר את הנשיא המודח בשאר אל-אסד, המתגורר כיום במדינה.

חסר תקדים: נשיא סוריה הגיע לרוסיה, ודרש את הסגרתו של אסד
צילום: הגיע להסכם עם המורדים. נשיא סוריה בשאר אסד (צילום: עמוד הטוויטר Republic Buzz)

נשיא סוריה החדש, אחד א-שרע, נחת לפני זמן קצר במוסקבה כחלק מביקור מדיני ראשון ברוסיה. באופן חסר תקדים, א-שרע הפציא בנשיא רוסיה וצוותו להסגיר את הנשיא הדיקטטור לשעבר, בשאר אל אסד, לעמוד למשפט בסוריה.

על פי הדיווחים, א-שרע צפוי לבקש ממוסקבה להסגיר את אסד לידי הרשויות בדמשק, כדי שיעמוד למשפט בסוריה. מדובר בצעד דרמטי שמסמן ניסיון מקביל להתקרב למוסקבה, אך גם לנסות להשיג את החזרתו של הדיקטטור הגולה.

אסד, שהודח מתפקידו לאחר שנים ארוכות של שלטון רצוף מלחמות אזרחים וסנקציות בינלאומיות, מצא מקלט ברוסיה — בעלת בריתו הוותיקה. למרות חוסר היציבות במדינה, סוריה עדיין מחזיקה קלפים רבים ביחסים עם רוסיה, בדגש על נכסיה הצבאיים במדינה.

כעת יידרש פוטין להחליט האם עולו של הנשיא לשעבר מדמשק, שווה סיכון לעמדה האסטרטגית הרוסית ברחבי הגלובוס.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
5
איתי עינב
15.10.25

ואווו

4
שירי מנתניה
15.10.25

שיבקש גם את הסגרתו של פוטין.

3
פוטין
15.10.25

אינשלהה יוסגר