גל הגינויים נגד מקרון נמשך: לאחר המתקפה של ראש הממשלה על נשיא צרפת שביקר את התנהלותה של ישראל ברצועה, שר הביטחון מצטרף גם לביקורת על המנהיג הצרפתי.

בהודעה שהוציאה לשכתו של השר כ״ץ נכתב: ״אנחנו זוכרים היטב מה קרה ליהודים בצרפת כאשר לא יכלו להגן על עצמם. שהנשיא מקרון לא יטיף לנו מוסר״.

לדברי שר הביטחון: ״מצופה מצד מי שמגדיר את עצמו כידיד ישראל לעמוד לצד ישראל במלחמתה מול ארגון הטרור הרצחני חמאס וציר הרשע האיראני המאיימים להשמיד את מדינת ישראל – במקום לנסות למנוע ממנה את זכות ההגנה העצמית״.

לסיום הבהיר כי: ״צה"ל פועל ברמת מוסר שאין למעלה ממנה בנסיבות קשות ומורכבות – ודאי יותר מכל מה שצרפת עשתה במלחמותיה בעבר״.

כזכור מוקדם יותר היום טען מקרון כי: "המאבק שלנו הוא לשחרר את החטופים ולפרק את חמאס מנשקו". עוד אמר כי "הפתרון אינו לתקוף את עזה בצורה חסרת הבחנה". לדבריו: "מה שעושה ממשלתו של נתניהו ברצועה אינו מתקבל על הדעת".

ראש הממשלה הגיב בחריפות לדברים: ״מקרון שוב בחר לעמוד לצד ארגון טרור אסלאמיסטי רצחני ולהדהד את התעמולה השקרית שלו, תוך האשמת ישראל בעלילות דם״.