כבוד למגזר: אלה הסרוגים שזכו ביקיר ירושלים תשפ"ה
כבוד למגזר. הוועדה לבחירת יקירי העיר ירושלים בחרה את 12 יקירי העיר לשנת תשפ"ה בתוכם: המשנה לנשיאת בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין, היזם יהודה רחמים, דבורה מנדלוביץ' ועוד

כבוד למגזר. הוועדה לבחירת יקירי העיר ירושלים בעיריית ירושלים בחרה את 12 יקירי העיר לשנת תשפ"ה. בתוכם נציגות מכובדת למגזר: השופט בדימוס אליקים רובנשטיין, היזם יהודה רחמים, עו״ד סטיוארט הרשקוביץ, גב׳ דבורה מנדלוביץ ועוד.
האישים נבחרו על ידי וועדה ציבורית בראשות נשיא בית המשפט המחוזי ירושלים בדימוס, השופט דוד חשין. העיטור מוענק על ידי ראש העיר ירושלים מאז שנת 1967 לאישים, אשר תורמים מזמנם וממרצם למען העיר ירושלים ובעלי תרומה משמעותית וייחודית לעיר.
ליאון: "נמשיך לבנות ירושלים חזקה, יפה ומלוכדת"
רשימת האישים שנבחרו לקבל את העיטור תובא לאישור המועצה בישיבתה הקרובה. כאמור, העיטור יוענק ליקירי העיר בטקס מיוחד, המתקיים מדי שנה ביום ירושלים.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שניים עשר אנשי ונשות הזהב שנבחרו ליקירי העיר ירושלים מרכיבים את הפסיפס והפלורליזם הירושלמיים. הנבחרים, נשים וגברים כאחד, הם חלק בלתי נפרד מנשמתה ולבה של ירושלים. יום יום וללא כל תמורה, הם מושיטים ידם ומעניקים מזמנם, מכוחם ומאהבתם למען כלל תושבי העיר ממגוון המגזרים.
הערכים שהם מובילים הם סמל ומופת לנתינה, לאחדות ולסולידריות, והם מאירים את הבירה באור של תקווה ואכפתיות. הם מתווים את דרכינו כחברה מכבדת ומכובדת, תרומתם הייחודית לאורך השנים היא נכס יקר מפז והיא מעוררת השראה בנו ובקהילה כולה. כולנו נמשיך לבנות ירושלים חזקה, יפה ומלוכדת, עיר שבה עזרה לזולת וחסד הם ערכי היסוד של חיינו."
12 הזוכים בעיטור "יקיר ירושלים" תשפ"ה
השופט (בדימוס) אליקים רובינשטיין
העיטור יינתן לשופט (בדימוס) אליקים רובינשטיין על פעילותו הציבורית הענפה והמגוונת במסדרת תפקידו כשופט בית המשפט המחוזי, יועץ משפטי לממשלה, שופט בית המשפט העליון, מזכיר הממשלה ועוד. בנוסף, יוענק לו העיטור על השתתפותו במשלחת הישראלית לקידום המשא ומתן עם מצרים, ירדן והפלשתינים ועל כתיבת מאמרים רבים על ירושלים והסתמכות על מקורות רבים בכל הנוגע לחשיבותה של ירושלים וקיום הרצאות בחוגים שונים בירושלים בתחומי המשפט.
רובינשטיין התפלל במשך עשרות שנים בבית הכנסת עמליה, בו זכו בתואר יקיר ירושלים השר לשעבר זבולון אורלב (בשנה שעברה), פרופ' אפרים חזן ופרופ' רפאל קטן (באותה שנה).
אילה טל-אל
העיטור יינתן לגב' אילה טל-אל על פעילותה לשילובם של ילדים חירשים ובעלי לקויות שמיעה להשתלבות בחברה באמצעות עמותת AV, ועל פועלה בתחום וקידום התוכניות לליווי והדרכה, הקמת סניפים, יצירת מפגשים, קידום מחקרים והכשרת אנשי מקצוע.
איציק קלה
העיטור יוענק למר איציק קלה על תרומתו לזמר הים תיכוני ולתרבות הישראלית ועל פעילותו למען הציבור מאחורי הקלעים, המתבטא בנתינה וגיוס כספים למטרות חברתיות שונות.

איציק קלה (Chen30007, ויקימדיה)
דבורה מנדלוביץ'
העיטור יוענק לגב' דבורה מנדלוביץ' על הקמת המתנ"ס הראשון לדתיים ולחרדים בארץ, אותו ניהלה במשך כ-50 שנה, על פיתוח פעילות קהילתית ענפה ומגוונת ועל קידום תכניות חברתיות ותרבותיות בלתי פורמליות לכל תושבי השכונה. בנוסף, יינתן לה העיטור על הקמת מוקד צמי"ד ראשון, בו פעילויות לילדים, נוער ומשפחות, על הקמת תיאטרון קהילתי לנערות עם תסמונת דאון ירושלמיות אשר הופיעו בכל רחבי המדינה והעולם ועל פעילותה בתחומי הרווחה והקהילה למען הציבור החרדי, וכן על סיוע למשפחות נזקקות.
יהודה רחמים
העיטור יוענק למר יהודה רחמים על תרומתו לבנייה ולפיתוח בשכונות ירושלים, על פעילותו הציבורית הרבה למען תושבי העיר ותרומתו הפילנטרופית בעיר דרך סיוע למשפחות נזקקות, וכן על פעילותו הרבה לקירוב לבבות ואחדות בקרב תושבי העיר.
רק לאחרונה חנך רחמים את מגדלי רם בגבעת שאול, בו שוכן הדסק והאולפן של סרוגים.
ד"ר מאיר ארנפרויד
העיטור יינתן לד"ר מאיר ארנפרויד על פעילותו לקידום התעשיות המתקדמות בירושלים ופיתוח פארק התעשייה בעטרות, וכן על פעילותו בתחום החינוך ומורשת ישראל ('מסע ישראלי' ו-'עמותת אורות'), כתיבת דף שבועי בנושאי פרשת השבוע ועוד.
רו"ח מיכאל ברזילאי
העיטור יוענק לרו"ח מיכאל ברזילאי על תרומתו לכלכלה, לתעשייה, לשירותים ולתיירות בירושלים וכן על התנדבותו לספר את סיפורי השואה והתקומה במוסדות החינוך, בתי הספר, מתנ"סים ותנועות נוער.
ד"ר סאלח ג'אבר
העיטור יינתן לד"ר סאלח ג'אבר על פעילותו כרופא בכיר המטפל באלפי מטופלים באמצעות ניהול של מספר מרכזי רפואה. בנוסף, על העברת הידע המקצועי שלו באמצעות קורסים בתחומי התמחותו וכתיבת מאמרים ומחקרים שהופיעו בספרות המקצועית, וכן על תרומתו לקירוב לבבות ואחדות בקרב תושבי העיר.
עו"ד סטיוארט הרשקוביץ
העיטור יוענק לעו"ד סטיוארט הרשקוביץ על פעילותו לפיתוח מכון לב ומכון טל, על קידום, חינוך ולמידה לנשים בירושלים, על שילוב תלמידים חילוניים ודתיים במפגשי מדע, על תרבות והתנדבות למען המפונים בתקופת המלחמה ועל הובלת תהליכים להעברת המרכז העולמי של האיחוד האורתודוכסי מארה"ב לישראל.

סטיוארט הרשקוביץ במכון לב (מיכאל ארנבורג)
גב' רחל דביר
העיטור יינתן לגב' רחל דביר על הקמת וניהול מספר חברות הייטק בירושלים, המעסיקים עובדים מכל המגזרים בעיר, על תרומתה לפיתוח התעשייה בעיר ולקידום ערכי קירוב לבבות וסובלנות. בנוסף, על חדשנות ופריצת דרך כאישה מקימה ומנהלת חברת הייטק – בית תוכנה שהתמקד בהעסקת נשים חרדיות.
פרופ' שלוה וייל
העיטור יוענק לפרופ' שלווה וייל על פעילותה לקידום מחקרים חלוציים על קהילות ישראל הנידחות והזיקה בינן לבין ירושלים מעל לחמישה עשורים, וכן על עיסוקה בקליטת העלייה הגדולה מאתיופיה ופעילותה בייעוץ לגופים ממשלתיים בנושא הקליטה. בנוסף, יינתן לה העיטור על פעילותה הענפה בחיזוק היחסים שבין ישראל להודו, על פעילותה למיגור האלימות נגד נשים בירושלים ובישראל ועל כתיבת מחקריים חלוציים ובינלאומיים בנושא רצח נשים.
הרב אברהם גרשון בינט
העיטור יוענק לרב אברהם גרשון בינט על פעילותו להקמה וניהול של מסגרות חינוך – "אל המקורות" וכולל "תומר דבורה" ועל התנדבותו בארגון "יד שרה" ובארגון "עזר מציון". בין היתר, פעל להגדלת כיתות לימוד במגזר החרדי, קליטת עולי חבר העמים וסיוע בשילובם ובקליטתם בחברה הירושלמית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו