שרת החוץ של גרמניה אנלנה ברבוק הגיעה לביקור בביירות, ואמרה כי "לאחר שישראל הצליחה באופן משמעותי להחליש את חיזבאללה, יש לעבוד עם השותפות באירופה, בעולם הערבי ועם ארה"ב כדי למצוא פיתרון דיפלומטי בין ישראל ללבנון, שישרת את שני הצדדים", כך דווח בווינט.
בנוסף, לפני מספר ימים – איטליה, גרמניה, צרפת ובריטניה פרסמו הצהרה משותפת, בה יצאו כנגד ישראל וקראו "להפסיק את המתקפה על כוחות האו"ם בלבנון".
בהצהרה המשותפת של ארבעת המדינות, יצאו כנגד התנהלות ישראל וצה"ל בלבנון והודיעו כי "ההתקפות הישראליות על בסיסי יוניפי"ל חייבות להיפסק מיד".
בנוסף המשיכו ארבעת המדינות והאשימו את ישראל במעבר על החוק הבין לאומי, בהצהרתן כתבו כי : "התקפות נגד כוחות שמירת שלום של האו"ם הן 'מנוגדות לחוק הבין לאומי".
יוניפי"ל הוא כוח שמירת השלום של האו"ם שהוצב בלבנון לאחר מלחמות ישראל עם ארגוני הטרור שם, תפקידו הוא למנוע התחמשות והתבססות של ארגוני טרור בצד הלבנוני, בדגש על חיזבאללה, ולשמור על דרום לבנון כאזור ללא פעילות צבאית.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
אדם רנדומלי
קודם כל להשמיד את חיזבאללה ואז נדבר, לא ייתכן שלהם ייתנו להתקיף אותנו ולנו לא יאפשרו להגן על עצמנו ולהגיב בצורה ראויה
10:34 24.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישרת רק את לבנון... ממש לא אותנו
משרת צד אחד בלבד - הצד המיילל של הטרוריסטים. אחרי טיהור חיזבאללה צריך הסכם כתוב שלבנון מכירה במדינת ישראל כמדינה ריבונית, וכל תגובה מצד לבנון תוביל לסנקציות בינלאומיות על...
משרת צד אחד בלבד - הצד המיילל של הטרוריסטים. אחרי טיהור חיזבאללה צריך הסכם כתוב שלבנון מכירה במדינת ישראל כמדינה ריבונית, וכל תגובה מצד לבנון תוביל לסנקציות בינלאומיות על המפרת ההסכם.
המשך 09:20 24.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
מה שישרת את ישראל זה השמדה מוחלטת של חיזבאללה
08:42 24.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טוני
הכנה למוח יונפיל מנע התחמשות החיזבאללה השם יעזור להם
11:44 23.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר