שר הביטחון יואב גלנט, קיים היום הערכת מצב באוגדה 146 במהלכה הדגיש כי ישראל תקיים כל משא ומתן להסדר רק תחת אש.
גלנט סיכם את הדיון ואמר: ״העוצמה שאתם מפעילים והאופן המקצועי שזה עובד, מביא את חיזבאללה לסגת מחלק גדול מהמקומות, וחוץ מזה יש מאות הרוגים לאורך הגזרה. גם בגזרה שלכם, רבים מאוד מאנשי החיזבאללה חוסלו, גם בהתקלויות מטווח קרוב וגם מהאוויר״.
לדברי שר הביטחון, ״הפעולה שבגזרה הכוללת מביאה שבויים, זה ביטוי לשני דברים – למהירות וההצלחה של צה״ל, ולהתמוטטות של הצד השני שנכנע בסופו של עניין, ואנחנו מתחקרים ולומדים דברים שלא היינו מביאים בדרך אחרת והם ישמשו אותנו כבר בקרוב״.*
״ההצלחה בחודש האחרון פנומנלית – מחיסול נסראללה, תשתיות הקשר והמודיעין, אתרים תת-קרקעיים, חיסול צמרת רדואן שלא מסוגלת לנהל פה קרב על המתחמים שאתם עובדים בהם וכמובן הסיכול של המערכת הטילאנית, תחשבו שאת כל הדבר הזה היה צריך לעשות תחת אש מסיבית. כל הדבר הזה הולך ומתמוטט, וזה חושף את המצוקה הגדולה שחיזבאללה נמצא בה״.
עוד הוסיף כי, ״חיזבאללה נמצא במצוקה מאוד גדולה – אין מי שיפקד ואם מוצאים מישהו, עד שהוא נותן הוראה אין מי שיבצע אותה, ואם בסוף מישהו מבצע והוא לוחץ על הכפתור, או שהטיל לא נורה או שאין אמצעים בכלל במקומות אחרים ואתם רואים מה קורה״.
״כמות האמל"ח שאתם מוצאים מצדיקה לחלוטין את הפעולה. מאות טילי קורנט יצאו מתוך השטח לכל רוחב הגזרה. כשאני אומר להחזיר את התושבים בביטחון זה אומר: את זה דוחקים החוצה והחיבור בין החלשת חיזבאללה לבין דחיקתו מקו הגדר יאפשר את חזרת התושבים בתנאים מסוימים. משא ומתן אנחנו ננהל תחת אש, זה אמרתי ביום הראשון, אמרתי את זה בעזה, אמרתי כאן – זה הכלי שלנו".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים