במערכת הביטחון ביצעו הערכת מצב לקראת יום השנה לאירועי השבעה באוקטובר שייערך בשבוע הבא, והעלו מספר תרחישים שצפויים לצאת לפועל במספר זירות.
על פי הדיווח של דורון קדוש בגלי צה"ל, מלבד החשש שחמאס ינסה להוציא פיגועי ראווה ברחבי יהודה ושומרון, בשב"כ ובצה"ל מתריעים על תרחיש נוסף שעשוי לצאת דווקא מרצועת עזה.
על פי הדיווח, בצה"ל ובשב"כ קיימו הערכת מצב והעלו תרחיש לפיו ארגון הטרור חמאס ינסה לעודד את תושבי רצועת עזה לצעוד באופן המוני ביום השנה ל-7.10 לכיוון הגבול עם ישראל. למרות שהזרוע הצבאית שלו הוכרעה, חמאס עוד שולט באוכלוסייה ועלול לנסות להפעילה כדי ליצור תרחיש עם השפעה תודעתית על ישראל.
עוד באותו נושא
הרב הסרוג מודה: מאז השבעה באוקטובר זזתי בדעותייחדשות סרוגים

חמאס יוצא מנקודת הנחה שרוב אזרחי עזה איבדו את בתיהם, ולכן אין להם יותר מה להפסיד ויהיה קל לשכנע אותם להשתתף במהלך כזה, במטרה ליצור השפעה תודעתית.





תגובות
לא יקרה כלום...כל מי שיש לו טיפת שכל בראשו רואה את צה"ל ובפרט חיל האוויר בשיא תפארתו כנ"ל את המודיעין שב"כ מוסד רואה מתפעל ושלא רק שאלה אחת פשוטהאיפה כל זה היה ב-7/10 והתשובה יותר פשוטה כל המערכת מידרה את נתניהו והיו להם סיבות..היום נתניהו מעורב ורואים תוצאות יחי ההבדל הקטן
אתה טיפש? כנראה שסתם ביביסט שקרן, גזען, פשיסט וכד'
שיבואו דינם כפורצי גדר ותומכי טרור שירססו אותם ויופי עזה תשוב להיות נקייה. אנשים " בלתי מעורבים" אין רחמים עליכם. דם תינוקות לא יסלח!!
הפעם לא לחזור על מחדלים שקדמו לפלישה ולטבח 7.10. להודיע מי שחוצה את הפרימטר בגבול של 1 ק"מ או מתקרב לכוחות צהל ברצועה בפחות מחצי קילומטר ייחטוף כדור ועוד כדור עד שיסוב. אלה הכללים של מדינת ישראל אחרי מה שקרה כנ"ל עם השבח"ים מי שחוצה את הגבול שלא דרך המעברים וחודר מהגדר יירה !