ראש האופוזיציה יאיר לפיד, נאם היום (שני) במליאת הכנסת ותקף את חברי הקואליציה. "אני אומר מפה לחברי הכנסת של הקואליציה, אל תחשבו לרגע שחמקתם מזה. שאם נתניהו מצליח לחמוק מאחריות, אז זה כולל גם אתכם. אתם טועים, זה ירדוף אתכם. עד יומכם האחרון. האשמה, הבושה, האסון שאתם חלק ממנו.
אתם אחראים. אתם אשמים. אתם תלכו הביתה. מה צריך עוד לקרות כדי שתיקחו אחריות? כרמל גת ועדן ירושלמי והירש גולדברג פולין ואלמוג סרוסי היו אמורים להשתחרר בעסקה של יולי. ברגע האחרון החלטתם לא לקיים אותה. זו היתה החלטה שלכם. לא תתחמקו ממנה. הם היו בחיים אחרי זה עוד שלושה חודשים. הם היו בחיים ביום חמישי שעבר, ועכשיו הם מתים. נרצחו. קחו אחריות".
עוד הוא הוסיף: "אל תגידו לנו שהחמאס אשם, ברור שהחמאס אשם. ברור שהחמאס הוא ארגון טרור רצחני ורדיקלי. ברור שאת יחיא סינוואר צריך להרוג. לא רק אותו. כל מי שחבר בחמאס, בג'יהאד האיסלאמי, הוא בן מוות. רק זה לא פוטר אתכם מאחריות.
יש למדינת ישראל ממשלה, יש קואליציה, היא אחראית. רציתם להיות בממשלה, רציתם להיות בשלטון, זה בא עם המחיר הזה. זה בא עם האחריות. לא תתחמקו מזה. מי שעמד בראש המדינה כשזה קרה, מי שאמר שהוא מוביל והוא מחליט והכל נהיה בדברו – הוא אחראי".
לפיד הוסיף ואמר: "אני אומר מפה לחברי הכנסת של הקואליציה, אל תחשבו לרגע שחמקתם מזה. שאם נתניהו מצליח לחמוק מאחריות, אז זה כולל גם אתכם. זה ירדוף אתכם. עד יומכם האחרון. האשמה, הבושה, האסון שאתם חלק ממנו. לא ועדת החקירה תטיל עליכם אחריות, עם ישראל יעשה את זה. אתם לא תוכלו לשבת בבית קפה.
אתם לא תוכלו להזמין שולחן במסעדה. ישמעו את השם שלכם ותהיה שתיקה מעיקה ואז יגידו לכם שאין מקום. בדיוק התמלא. אני יודע שאתם מוכרים לעצמכם שזה פוליטי, זה לפי מחנות, אין לכם מושג כמה אתם טועים. זה כבר לא בלפור וזה לא קפלן. זו מדינה שלמה שראתה את ששת הנרצחים האחרונים ואומרת לכם, אתם אחראים.
החיים שלנו התפרקו סביבנו. הצער אוכל אותנו. כל יום מתים עוד ועוד אנשים ואף אחד לא לוקח אחריות. אתם רק מחפשים את מי להאשים. על מי להפיל את האשמה. זה מחלחל, זה כבר לא רק המלחמה. כולם הבינו שאין דבר כזה אחריות. מספר ההרוגים בתאונות הדרכים מזנק, לא עולה על דעתה של שרת התחבורה שהיא אחראית".
לסיום צין לפיד: "ישראל האמיתית היא ארגוני החברה האזרחית שלקחו אחריות כשהמדינה נעלמה. ישראל האמיתית היתה בשבת בבגין, ובפרדס חנה כרכור, ובירושלים, ובחיפה, והיא אמרה למשפחות החטופים, אנחנו כן אתכם, אנחנו כן לוקחים אחריות, אנחנו לעולם לא נוותר עליכם ולא נוותר על המדינה שלנו. זו ישראל האמיתית, והיא תנצח".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
אלי
יצור ריק, מלא אוויר חם.
19:33 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
איש דוחה ומגעיל, בכל הגוף שלו זורם רעל שהוא חייב להוציא לבחוץ
18:53 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מודאגת
חרפה לכנסת ולמדינה שעוד נותנים במה לאיש כמוך להוציא עוד שטייות מהפה.
18:32 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
mch
אם הוא כועס/ נחרד/ נעלב אז היטב דיברת. אם הוא עליז/ נהנה/ צוחק/ מוחא לך כפיים אז עדיף שיקצצו לך את הלשון.
18:05 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח
יאיר החלול אתה סמרטט רצפה של החמאס היית עלאק רטש ממשלה חלופי בחודש החזרת שטחים ימיים לחמאס ...
18:01 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טומי
גם אתה יאיר החלול אחראי לטבח הזה ,היית ראש ממשלה שניה וחצי והפקרת את הדרום שלא לדבר על עיסקת הכשלון בצפון שמסרת לידי נסראללה ,כל ההסתה במשך הרפורמה נגד עם...
גם אתה יאיר החלול אחראי לטבח הזה ,היית ראש ממשלה שניה וחצי והפקרת את הדרום שלא לדבר על עיסקת הכשלון בצפון שמסרת לידי נסראללה ,כל ההסתה במשך הרפורמה נגד עם ישראל והסתת נגד צה"ל ...יאיר אתה יהיר ושקרן מה שתגיד היום מחר תגיד הפוך לך לישון ושחרר אותנו מההתנשאות החלולה שלך ...לךךךך
המשך 17:48 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהיר
חלול עם אקו. תמיד היה. חבל שאין לנו מאדר גז לתת להם בשביל קצת שקט
17:40 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי
אל תדאג גם הימין יודע להפגין זה יחזור כבומרנג פרצתם גדר
17:37 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מגיב
לפיד מתועב עד כדי גועל נפש
17:37 09.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר