רעידת אדמה בעוצמה של 3.5 בסולם ריכטר הורגשה הערב (חמישי) בצפון הארץ, בין היתר בערים חיפה ונהריה. בשלב זה לא דווח על נזק או נפגעים בגוף מהאירוע.

לפי הודעת המכון הגיאולוגי במשרד האנרגיה, הרעידה התרחשה בשעה 17:30 (לפי שעון ישראל) בתוך הים התיכון, כשמוקד הרעש היה כ-37 ק״מ צפון מערבית לחיפה.

זו הפעם השלישית שבה דווח על רעידת אדמה שהורגשה באזור בחודש האחרון. ב-13 באוגוסט דווח על רעידה בעוצמה של 4.8 סולם ריכטר שהורגשה בצפון ובמרכז הארץ. תושבים בחיפה, בתל אביב ובסביבה סיפרו על רעש עוצמתי שהרעיד את בתיהם. מוקד הרעידה המרכזי היה בעיר חמה שבסוריה, כשבמדינה דווח כי 65 בני אדם נפצעו אחרי שנמלטו מבתיהם בזמן הרעידות.

שלושה ימים לאחר מכן הורגשה רעידה נוספת וחזקה יותר, הפעם בעוצמה של 5.4 בסולם ריכטר. מרכז הרעש היה בעיר סליימה שבמערב סוריה.