שבוע אחרי תחילת מתקפת הנגד של אוקראינה והפלישה לתוך מחוז קורסק שברוסיה, מושל המחוז אלכסיי סמירנוב נפגש היום (שני) עם הנשיא ולדימיר פוטין ובכירים נוספים במערכת הביטחון. בפגישה הציג תמונת מצב של הכוחות הרוסים, וכן עדכן על התקדמות האוקראינים לתוך המחוז.
לטענת המושל, עד כה צבא אוקראינה השתלט על 28 יישובים בתוך המחוז הרוסי, וכן התקדם לעומק של כ-12 קילומטר מהגבול. מדובר בנתון נמוך מההערכות שנשמעו במערב בימים האחרונים, כשחלק טענו להתקדמות נרחבת יותר של הכוחות האוקראינים.
בנוסף נטען כי מתחילת הפלישה ב-6 באוגוסט נהרגו לפחות 12 אזרחים רוסים, ונפצעו 121 בני אדם נוספים.
כזכור, בשבוע שעבר שרד ההגנה הרוסי הודיע כי אוקראינה פתחה בפלישה "מאסיבית" אל תוך השטח הריבוני של רוסיה, כשפרצה את קו הגבול מזרחית לקייב, סמוך למחוז קורסק הרוסי שממוקם צפונית לעיר חארקוב.
המהלך האוקראיני מגיע ימים בודדים לאחר נחיתת טייסת ה- F-16 המבצעית הראשונה במדינה, שמדווח כי לוקחת חלק פעיל בפלישה. על פי מספר דיווחים מטוסי קרב רוסי שתקפו את הכוחות הפולשים הופלו על ידי המטוסים, והם משתתפים בתקיפות עומק מעבר להתקדמות הכוחות האוקראינים.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים