תשעה חודשים אחרי תחילת המערכה בצפון, ארגון הטרור חיזבאללה אמנם נפגע בצורה משמעותית מפעילותה של ישראל, אך הוא עדיין מהווה איום ממשי. טל בארי, ראש מחלקת המחקר במרכז "עלמא", שחוקר את חיזבאללה, אומר כי אמנם האיום המרכזי – חדירת כוח רדואן לישראל כבר לא קיים – אך ביכולתו של ארגון הטרור השיעי להחדיר לישראל עשרות לוחמים לשטח ישראל.

בראיון לאתר 'ישראל היום', אמר בארי: "חיזבאללה שומר על יציבות בירי הרקטי על ישראל. במערך הנ"ט אנחנו רואים תנודתיות, ובירי כטב"מים יש עלייה תלולה. הקו הראשון לא משפיע על חיזבאללה, הוא נועד בעיקר למנוע חדירה לישראל".

לדברי בארי: "אין ספק שתוכניות כוח רדואן שובשו, אבל אי אפשר לפסול תנועה חשאית של 100 פעילים לנקודת תורפה וחדירה ממוקדת לישראל. אנשים צריכים להבין שהאיום תמיד יהיה, וזה לא משנה אם רדואן קרוב או רחוק מהגדר. אפשר להניע אותו באופן חשאי לנקודת היערכות, הוא לא חייב להיות צמוד לגדר".

על המכות שחיזבאללה חטף בחודשים האחרונים, אמר בארי: "למעשה, בעיני חיזבאללה הוא לא נפגע בצורה קשה שתמנע ממנו לצאת למערכה מול ישראל. הכשירות שלו לא נפגעה, ואנחנו רואים את זה בהיקפי הירי. פגענו ב־360 פעילים, אבל יש 50 אלף. זה אמנם מאמץ תומך, אבל זה עדיין לא מאמץ עיקרי שמכריע מערכה".