מבזקים
סרוגים

גם דני דיין: להכניס את החרדים לממשלה

אחרי ח"כ יוני שטבון גם יו"ר מועצת יש"ע לשעבר דני דיין קורא לערוך שינויים בקואליציה: " יש עתיד והתנועה - אאוט. ש"ס ויהדות התורה - אין"

תומר ניר | חדשות סרוגים
י"ג סיון התשע"ד
גם דני דיין: להכניס את החרדים לממשלה
גם דני דיין: להכניס את החרדים לממשלה צילום: חרדים במקום לבני ולפיד. דיין (פלאש90)

יו"ר מועצת יש"ע לשעבר דני דיין, קורא הבוקר (ד') גם הוא לערוך שינויים בהרכב הקואליציה.

אתמול היה זה ח"כ יוני שטבון מהבית היהודי שהגיב על תוצאות הבחירות לנשיאות: "תמיכת החרדים בריבלין מוכיחה שאפשר לגבש מחדש את המחנה הלאומי, הזדמנות לשינוי ההרכב הקואליציוני". והיום מצטרף גם דיין, הנחשב לאחד הגורמים המתונים בהנהגת המתנחלים.

"זו העת ליטול יוזמה ולשנות את הרכב הקואליציה: יש עתיד והתנועה – אאוט. ש"ס ויהדות התורה – אין." פרסם דיין בדף הפייסבוק שלו.

את הצעד הזה מנמק דיין בשתי סיבות עיקריות: "נאומי ההסתה והפצת השנאה של יאיר לפיד וציפי לבני נגד מתיישבי יש"ע בכנס הרצליה. והתגייסות המפלגות החרדיות לבחירת נשיא המדינה ראובן ריבלין, איש המחנה הלאומי."

דיין מעריך כי "בכל מקרה, הקואליציה הנוכחית תצלע וימיה לא ארוכים. עדיף ממשלה מצומצמת הנשענת על 61 ח"כים מלוכדים על פני קואליציה רחבה יותר אך מסוכסכת, עם גורמים עויינים להתיישבות. ובמיוחד: כשצופים פני עתיד, חובה לתקן עכשיו את השבר שנבקע בגוש הימין-דתיים, למען המשך שלטונו."

דני דיין הבחירות לנשיאות המדינה חרדים קואליציה