"ירוקים" ותורה הילכו יחדו? ספר חדש של מכון התורה והארץ
האם הרס הטבע ע"י טרקטור הינו תופעה חיובית או שלילית? ספר חדש שיוצא לאור ע"י 'מכון התורה והארץ' עונה על השאלה כמו גם סוגיות הנוגעות לשמירת הארץ והקשר שבין עולם התורה וההלכה לעולם המודרני
האם הרס הטבע ע"י טרקטור הינו תופעה חיובית או שלילית? ספר חדש שיוצא לאור ע"י 'מכון התורה והארץ' עונה על השאלה כמו גם סוגיות הנוגעות לשמירת הארץ והקשר שבין עולם התורה וההלכה לעולם המודרני.
הספר 'שיוצא בימים אלו מאסף בתוכו מאמרים רבים שנכתבו, ע"י הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל והרב שלמה גורן זצ"ל – הרבנים הראשים לישראל, הרב יעקב אריאל – רב העיר רמת גן ונשיא מכון התורה והארץ, ד"ר אריה מעוז – לשכת המדען הראשי, במשרד החקלאות ורבים אחרים.
בין המאמרים בספר ניתן למצוא גם על נושא ט"ו בשבט. במאמרו של הרב גבריאל קדוש על מנהג הנטיעות שהונהג בארץ ישראל במאה האחרונה נכתב כי: "בתקופה של שיבת ישראל לארצו קיבל ט"ו בשבט משמעות נוספת – מנהג נטיעת אילנות ביום זה כביטוי לבניין הארץ "עת לטעת… ועת לבנות", מציין הרב קדוש ומסביר מה הוביל לתהליך.
הספר מיועד לאנשים שמעוניינים לדעת כיצד התורה והטכנולוגיות החדשות ביותר משתלבות יחדיו וכמובן לאנשים שרוצים לדעת מהי ההלכה בנושאים אלה.
לדברי עמיטל בראלי, סמנכ"ל המכון, "אלו נושאים שמעסיקים את הציבור הכללי כבר זמן רב, ונמצאים אצל חלק מהציבור בראש סדר העדיפויות. הצימאון במידע הנוגע לצד התורני בסוגיות עכשוויות גדל כל הזמן וראינו צורך לתת תשובות בנושאים הללו מצד ההלכה". בראלי מוסיף כי בשנה האחרונה נפתח בית מדרש בישוב בית אל שפעל ועסק בנושא בשיתוף פעולה עם 'המשרד לאיכות הסביבה'. "ככל שהתעמקנו יותר בנושא התברר כי כמעט ואין עוד גופים שעוסקים בזווית ההלכתית של השמירה על סביבה ".
ספר 'תורת הארץ והסביבה' מכיל למעלה מחמישים מאמרים המתייחסים לסוגיות העוסקות בסביבה, הן מההיבט האמוני והן מההיבט ההלכתי. מכלול המאמרים בספר הינו רחב ביותר והוא כולל כ-400 עמודים. "אין ספק, שיהיה לאחד מספרי היסוד לעוסקים בנושא סביבה והלכה" מדגיש בראלי.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו