בבית היהודי מאיימים כי אימוץ נייר העמדה האמריקני להמשך המו"מ עם הפלסטינים יביא לפרישתם מהממשלה.

עיתון מעריב מדווח הבוקר כי בסביבתו הקרובה של בנט אומרים כי הבאת הסכם המסגרת עם הפלסטינים לאישור הממשלה, משמעותו הסכה לחלוקת ירושלים וחזרה לקווי 67' מה שהמפלגה לא תוכל לעמוד בו והיא תפרוש מהממשלה כפי שהבטיח בנט בנאום המדיני שלו שלשום.

"אנחנו יודעים היטב שנתניהו ינסה להיפטר מבנט בהזדמנות הראשונה שתיקרה בדרכו," הסבירו הגורמים בסביבתו של יו"ר הבית היהודי. "לא ניתן לו את התענוג הזה. נפרוש ביוזמתנו, עוד הרבה קודם, מתוך החלטה שלנו, ולא לאחר שראש הממשלה ימשוך אותנו לאורך זמן באף", מצוטטים אותם גורמים במעריב.

לפי אותו פרסום הדרך היחידה למנוע את פרישת הסיעה מהממשלה היא השמטת גבולות 67' מהחלטת הממשלה. על פי אותו דיווח במקרה של פינוי ישובים חלקי תשאר הבית היהודי בממשלה כפי שהערכנו בסרוגים וכפי שהעריכו פרשני רדיו גלי ישראל.

בליכוד לא מתרגשים מהאיום של הבית היהודי ואומרים כי בנט עצמו מנסה לעקוף את האולטימטום שהוא עצמו הציב. גורם בליכוד אומר כי בנט מנסה להעביר את ההחלטה על אימוץ הסכם המסגרת מהממשלה לכנסת, עם או בלי תיאום עם נתניהו כדי שיוכל להמשיך ולשבת בממשלה. בכנסת, בתמיכת מפלגת העבודה ומפלגות השמאל הקיצוני צפוי להחלטה רוב גדול.