"קשה להאמין למראה העיניים שכך רואות", אמר אתמול יו"ר האיחוד הלאומי ח"כ כצל'ה, "תדע כל כף יד שהטילה לקלפי פתק של "מחל", "שס", "ל", "ג", שנציגיה אשר בחרה מימנו את פקחי החורבן. ידע כל תושב קרית ספר וביתר שלא אובמה שלח את פקח החרבת ביתו אלא גפני, אמנון כהן ויצחק וקנין. ידע כל מתיישב ביו"ש שאת הפקח שבא לעקור לא שלח ביבי אלא: אלקין, דני דנון, מירי רגב, כרמל שאמה וציון פאנין. ידע כל עולה מרוסיה שאת הפקח שבא לאבד את ביתו שלח לא אהוד ברק אלא אלכס מילר".

מהתגובה של כצל'ה אפשר לראות שהוא השמיט מהביקורת את ח"כ אורי אורבך מהבית היהודי שבחר להימנע בהצבעה. לעומתו, ד"ר מיכאל בן ארי חבר מפלגתו של כצל'ה, לא חוסך את ביקורתו מאורבך. לדעתו, אורבך היה אמור להתגד להצבעה.

הסיבה שכצל'ה לא ביקר את הימנעותו של אורי אורבך בוועדת הכספים היא שלדבריו ל"בית היהודי אין נציגות רשמית בוועדת הכספים. אורי אורבך יושב על כיסא של הליכוד", ולכן אורבך סיכן את השתתפותו בוועדה בזה שהוא נמנע. ח"כ אלקין עבר בין נציגי הקואליציה ודאג שההצבעה תעבור אם אורבך היה מתנגד אזי הכסא בוועדת הכספים היה חוזר לליכוד, כך טוען כצל'ה ולכן לא הייתה סיבה לבקר את אורבך בניגוד לשאר המפלגות.

מיכאל בן ארי חושב אחרת. "אורי אורבך הוא חבר מן המניין בוועדת הכספים. ביכולתו להרים יד ולהתנגד למהלך של הוספת שמן לפקחי ההקפאה, צריך להבין את חומרת הדברים, היום יש בערך שלושה פקחים ואישור התקציב יוסיף עוד 11 פקחים אך ורק לאכוף את ההקפאה נגד יהודים.

"עצוב בשבילי", אמר בן ארי, "לגלות שגם אורבך וגם אנשי ש"ס וישראל ביתנו וגם יהדות התורה יכלו למנוע את אישור התקציב, אך העדיפו להצביע בעד או להיעדר מהדיון. זו לא חכמה להתראיין כל שני חמישי ולהצהיר על נאמנות לארץ ישראל גם במעשים צריך להוכיח".

גם אריה ח"כ אלדד הצטרף לביקורת על הליכוד ואורי אורבך . "מהליכוד כבר אי אפשר לצפות להרבה, מפלגה שבראשה עומד מי שהודיע על הסכמתו למדינה ערבית ממערב לירדן ולא הראתה לו את הדלת, תסכים ודאי להוסיף פקחים שיאכפו את הקפאת הבנייה".

הוא הוסיף כי "אי אפשר להבין בכלל מפלגה כמו הבית היהודי שנציגה בועדת הכספים נמנע. ממה נמנע ח"כ אורבך? מהחלטה שהקפאת יהודה ושומרון פוגעת בבסיס העקרונות עליה מושתתת מפלגתו".

יש לציין שבחודשים האחרונים כצל'ה ואורי אורבך עובדים במשותף על איחוד המפלגות הדתיות. ייתכן שכצל'ה לא רוצה לשרוף את הגשרים שנבנו עם אורבך ולכן ביקורתו על הימנעותו של אורבך בוועדת הכספים לא נאמרה בפה מלא.