מבזקים
סרוגים

"עולם התורה" החרדי: מכות בישיבת פוניבז' בבני ברק

שוב חילול השם תוצרת אחת מספינות הדגל של מה שמכונה עולם "התורה" החרדי  - ישיבת פוניבז' בבני ברק. 8 צעירים נעצרו לאחר קטטה בישיבה על רקע מאבקי השליטה במבנה

י"ג אלול התשע"ז
"עולם התורה" החרדי: מכות בישיבת פוניבז' בבני ברק
"עולם התורה" החרדי: מכות בישיבת פוניבז' בבני ברק צילום: (אילוסטרציה: רוני שאוצר/פלאש90)

שוב חילול השם תוצרת אחת מספינות הדגל של מה שמכונה עולם "התורה" החרדי  – ישיבת פוניבז' בבני ברק.

המשטרה דיווחה בצהריים (ב') על מעצר של 8 חשודים בחשד למעורבות בקטטה שפרצה בישיבה הותיקה במרכז בני ברק.

"לפני זמן קצר התקבל דיווח על קטטה אשר פרצה בישיבת פוניבז' בבני ברק, כוחות משטרה שהגיעו למקום, עצרו 8 חשודים במעורבות בקטטה. בנוסף, פונו מהמקום 4 פצועים (ע"פ גורמי רפואה במצב קל) לבית החולים מעייני הישועה בבני ברק. כוחות משטרה עדיין נמצאים באזור הישיבה. כרגע שקט במקום." נמסר מדוברות מרחב דן.

מכות בישיבה

הקטטה החלה בין פלג "השונאים" לבין "המחבלים" שתי קבוצות הנלחמות על השליטה בישיבה מזה עשרות שנים. השונאים הם הפלג הנאמן לרב שך ואילו המחבלים הם הקרובים יותר לפלג הירושלמי. המאבק על השליטה בישיבה התעצם מאז פטירתו של הרב שך, והוא מגיע מדי פעם למכות, גידופים ואפילו תקיפות.

במוצאי שבת התקבל דיווח כי קבוצה של אחד הפלגים התיישבה בחדר האוכל במקום המיועד לפלג השני, תוך דקות התפתח העימות למכות ושני הפלגים העיפו אחד על השני צלחות עם סלטים. נזכיר כי שני הפלגים מקבלים פטור משירות צבאי כדי ללמוד תורה.