מבזקים
סרוגים

המתיחות גוברת: אקוניס העניש את ירדן

השר אקוניס ביטל את השתתפותו בטקס יוקרתי בהשתתפותו של מלך ירדן, וזאת בעקבות המתקפה של ירדן בעקבות חיסול המחבל בפיגוע שאירע בשבת האחרונה בירושלים

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ' אייר התשע"ז
המתיחות גוברת: אקוניס העניש את ירדן
המתיחות גוברת: אקוניס העניש את ירדן צילום: (צילום: Hadas Parush/Flash90)

שר המדע, הטכנולוגיה והחלל, אופיר אקוניס (הליכוד) ביטל את השתתפותו בטקס יוקרתי בהשתתפותו של מלך ירדן, וזאת בעקבות המתקפה של ירדן בעקבות חיסול המחבל בפיגוע שאירע בשבת האחרונה בירושלים.

אקוניס הסביר הבוקר (שלישי) את החלטתו החריגה ואמר בראיון לגל"צ כי "ההחלטה היא שלי והאחריות היא שלי. מדינה לא יכולה לקבל מכה אחר מכה ולהבליג".

עוד הוסיף השר ואמר: "מדינה חייבת להביע מעת לעת גם מחאה דיפלומטית. זה המינימום שאפשר לעשות, אין פה שבירה של הכללים".

כאמור, המפגש בירדן היה אמור להיות נדיר: שר ישראלי ומקביליו מאיראן, הרשות הפלסטינית, טורקיה, פקיסטן ובחריין, בפגישה תחת חסותו המלך הירדני, עבדאללה השני.

אופיר אקוניס ירדן פיגוע