שערוריה: כשרות מהדרין – הירק מלא חרקים
בדיקות מעבדה מגלות: עשרות חברות בארץ המשווקות ירק עלים ומתהדרות בתעודות מהדרין ובד"ץ לא מקפידות על ההלכה. התוצאה: התוצרת של עלי הירק מלאה חרקים ומרעין בישין. הרב שמואל אליהו יו"ר הוועדה לבדיקת ירק עלים מטעם הרבנות הראשית פרסם היום את התוצאות

הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת ויו"ר הועדה לירקות עלים של הרבנות הראשית לישראל, ביצע בדיקה מקיפה על החברות המייצרות ירק עלים וגילה שהרבה לא השתנה משנה שעברה: חרקים, עכבישים, אקריות ועוד שלל מרעין בישין. כשר לפסח? לא לפסח ולא לשום יום אחר.
כבר שנים שהרב אליהו מריץ את הבדיקות על החברות המייצרות עלי ירק. בזכותו הקימה הרבנות הראשית וועדה שבתוכה יושבים טובי המומחים בעולם הכשרות לבדיקה של ירק עלים. כבר בשנה שעברה חשף הרב אליהו ממצאים חמורים במיוחד על חברות שמתפארות בתעודת הכשרות שלהן שהיא כביכול מהדרין ובד"ץ כזה או אחר, ואין חשש לשום דבר כי הכול נעשה בד' אמות של הלכה, אך בדיקות פשוטות מגלות כי אותה תוצרת אינה יכולה להיות כשרה כיוון שבתוך אותם עלי הירק, מסתבר, פורח – עולם החי של חרקים.
גם השנה ערך רבה של העיר צפת בדיקות מיוחדות וגילה, שוב, כי חברות מסויימות המתפארות בתעודת הכשרות שלהן מוליכות שולל את הציבור ורמת הכשרות שלהן היא מתחת לכל ביקורת. הרב אליהו שלח את עוזריו שיקנו בסופרים ובשווקים כולל לקיחת תוצרת (שקיות המוכנות לשיווק) מהמשגיחים הנמצאים בכל חברה. הרב אליהו שלח אל המעבדות את התוצרות כאשר אנשי המעבדה לא יודעים איזו חברה הם בודקים היות והתוצרת נמצאית בשקיות שקופות וממוספרות כך שלמבצעי הבדיקה אין מושג איזו חברה הם בודקים. התוצאות היו איומות: שבועיים לפני ליל הסדר חלק ניכר מהחברות המייצרות ומשווקות את עלי הירק התגלו כבעיתיות בלשון המעטה. אם אנשים ייקנו את אותה תוצרת ויחשבו שהם מקיימים מצווה בהידור כאשר הם כורכים מצה ומרור ביחד, סביר להניח שהם יעברו על כמה לאווין טובים של אכילת חרקים (אכילת חרק עובר על 6 לאווין).
הרב אליהו יפרסם השבוע את הנתונים על החברות הבעיתיות – אלו שהתגלו אצלן חרקים וכן את החברות שעליהן ניתן לסמוך כי פיקוח הכשרות שם נעשה בצורה חיובית ורצינית. החברות שתוצאות הבדיקה של המעבדות הראו תוצאות חיוביות הן: ברכת קטיף, עלי קטיף-חסלט, משק כהן מן, עלי הבשור. אותן ארבע חברות ראוי, כפי שאומר הרב אליהו, להשרות את העלים במים וסבון ולקיים את ההוראות שכתובות בשקית.
אחר כך יש את החברות שאת תוצרתן חייבים להשרות במים וסבון לפי השימוש. ובסוף (בצבע אדום בטבלה) יש את החברות שבדיקות המעבדה הראו שרמת הכשרות שם היא מתחת לכל הביקורת וחובה להשרות את העלים במים וסבון ולבדוק כל עלה כנגד השמש.
הבדיקות נעשו במכון להנחיית ההלכה של הרב ויא מחבר הספר בדיקת המזון כהלכה, במכון התורה והארץ של הרב ברנס, ושל מכון המצוות התלויות בארץ של הרב רווח.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו