http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2010/11/post-552×1024-עותק.jpg "ישראל שלי", יוצאת בקמפיין חדש נגד אמן נוסף שתומך באמנים שהודיעו כי לא יופיע מעבר לקו הירוק. השחקן דביר בנדק, שמגלם את דמותו בפרסומות של בנק מזרחי-טפחות, התבטא בסוף השבוע שעבר כי על שרת החינוך להתפטר בשל תמיכתה בהיכל התאטרון באריאל."

בין השאר אמר בנדק כי "שרת תרבות חשוכה ולא מעורבת… שרה שמחליטה לעודד ציונות כיוון שלדעתה אם אני לא מעוניין להופיע באריאל, אני כנראה לא ציוני מספיק וצריך לחנך אותי מחדש. שרה שבמקרה של אריאל עודדה את הקוטביות והחריפה את הפילוג במקום לטפל בו. ..זו התנהגות חשוכה ואותי זה מפחיד."

"אני קורא לשרה לעשות את הדבר הנכון ולהתפטר… ולעשות את מה שהיא אמורה לעשות כשרת תרבות ולא ככלי פוליטי של מפלגתה". הוסיף בנדק.

כמה שעות לאחר דבריו אלו של בנדק, פרסמה "ישראל שלי" דרישה לפיטוריו של בנדק מבנק מזרחי-טפחות. תחת הכותרת "להעיף את דביר", קראו באתר האינטרנט שלהם, להתקשר ולשלוח מסרים לבנק , כדי שזה ידיח את השחקן מלייצג את הבנק.

הסנקציה של המתלוננים, סגירת חשבונות ומעבר לבנקים אחרים.

בנדק לא התרגש מהחרם, הוא מסר כי הוא עצמו אינו שותף למכתב אריאל והוא מתכוון להופיע בעיר. "עם זאת, אנחנו חושבים שהדרך של לתת מכה בראש על מנת להשתיק אנשים על פי צו מצפונם מזכירה מקומות שגרמו לאנשים שלא להשתמש בו".

בבנק מזרחי-טפחות מתנערים מההתבטאות: "אנו מתנגדים לכל סוג של חרם, והדברים הללו נאמרו על ידי מר בנדק אישית ובשום אופן לא מייצגים את הבנק".

הודעת החרם על בנק מזרחי טפחות ("ישראל שלי")