
המאבק על תנאי ההעסקה בנמל התעופה בן-גוריון מגיע הערב (מוצאי שבת) לפתחו של בית הדין לעבודה. יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה, פנחס עידן, יגיש בקשה להוצאת צו שיורה להנהלת הרשות לחדול מכפיית משמרות של 12 שעות רצופות, שישה ימים בשבוע, על סבלי הנמל. כך על פי הפרסום בחדשות 12.
הפנייה לערכאות מגיעה על רקע החרפה בעימות שהתרחש מוקדם יותר השבוע, כאשר סבלים המשנעים את מזוודות הנוסעים הפסיקו את עבודתם לאחר תשע שעות בלבד. המהלך בוצע בהנחייתו הישירה של יו"ר הוועד, בעקבות תלונות העובדים על אפיסת כוחות ועומס פיזי קיצוני.
"העובדים פשוט קורסים"
לטענת עידן, הנהלת רשות שדות התעופה פועלת בניגוד לנהלים ומטילה על מערך הסבלים עומס בלתי סביר המסכן את בריאותם. "העובדים פשוט קורסים", טען יו"ר הוועד, והבהיר כי הפנייה לבית הדין נועדה למנוע את המשך הפגיעה בצוותי הקרקע.
יצוין כי עידן מצוי בעימות מתמשך עם ההנהלה בנושא תנאי העבודה בנתב"ג. לאחר שביתה פרועה שהתרחשה השבוע בשיא העומס של אוגוסט, הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו להדיח את עידן מחברותו במפלגת הליכוד. השביתה גרמה לכאוס חסר תקדים בנתב"ג, כאשר אלפי נוסעים נתקעו במשך שעות ארוכות באחד הימים העמוסים ביותר בשנה.

השלכות אפשריות על תפקוד הנמל
ההכרעה בבית הדין לעבודה עשויה להשפיע באופן ישיר על תפקוד מערך שינוע הכבודה בנתב"ג ועל לוחות הזמנים של הטיסות. במידה שיוטלו מגבלות על שעות העבודה של צוותי הפריקה וההעמסה, ייתכן שהנהלת הנמל תידרש לגייס עובדים נוספים או לשנות את סידורי העבודה.
מנגד, רשות שדות התעופה טענה בעבר כי אין מחסור בכוח אדם בנתב"ג וכי ניהול כוח האדם מתבצע באופן שגרתי. הרשות הדגישה כי היא פועלת במרץ לגיוס תדיר של עובדים ושומרת על שיתוף פעולה עם ארגון העובדים.
נתב"ג פועל בימים אלה בהיקפי פעילות גבוהים במיוחד, כאשר כ-90 עד 100 אלף נוסעים עוברים בנמל מדי יום. העומס הרב והאילוצים התפעוליים מגבירים את הלחץ על צוותי הקרקע ומחדדים את המתחים סביב תנאי ההעסקה.