בג"ץ הכריע היום (רביעי) כי חברי מועצת הרשות השניה היוצאת, יוכלו להתכנס גם ללא החברים המתפטרים.
השופטים יצחק עמית, אלכס שטיין ורות רונן, מתחו ביקורת חריפה על חברי המועצה המתפטרים וכותבים: עיון בתצהירי השר ובתצהירי חברי המועצה המתפטרים מעלה חשד כבד, כי התפטרותם כּוונה אך לסיכול החלטות קודמות שניתנו על ידינו בהליך דנן, תוך שיבוש יכולתו של בית משפט זה לברר את מכלול הטענות שעל הפרק.
הדברים אמורים, בין השאר, בשים לב לתמונה המצטיירת בדבר מעורבותו של השר או מי מטעמו בהחלטות הפיטורים, תוך פניה ישירה לחברי המועצה המתפטרים; לסמיכות הזמנים מעוררת התמיהה שבין החלטות ההתפטרות בינן ובין עצמן, ובינן ובין פניות השר והחלטות בית המשפט; ולעובדה שמרבית חברי המועצה המתפטרים – בחרו
להתפטר אך ורק מהמועצה "היוצאת", תוך עמידה על רצונם לכהן במועצה "הנכנסת".
כל זאת, באופן שעל פני הדברים אף אינו עולה בקנה אחד עם חובת הנאמנות המוטלת על חבר מועצה.





תגובות
בג"ץ לא עצר את השר, הוא פשוט הראה כמה הממשלה הזו מנותקת מהמציאות שלנו. בזמן שהבן שלי בטנק בצפון ואני לא ישנה מפחד, נתניהו והשרים שלו מרוויחים עוד יום של שקט קואליציוני במקום לקבל החלטות שישמרו על חיי הלוחמים.
קרעי לא הפסיד דבר, הוא קיבל בדיוק את הכותרת שרצה כדי לרצות את מרכז הליכוד. מי שמרוויח מהספין הזה הם עסקני הקואליציה, שמנסים להסתיר את חוסר היכולת שלהם לקבל החלטות ביטחוניות אמיתיות.