סוער בבנימין: עשרות תושבים מהישוב בית אל השתתפו הבוקר (ראשון) במחאה כנגד החלטת המועצה להכניס פועלים ערביים לעבודה ביישוב.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"זאת יריית הפתיחה, זה לא ארוע של פעם אחת", אמר אחד התושבים. "היא יכולה להיות על הגדרות של האתר כשהם שם, היא יכולה להיות מול לשכת ראש המועצה יום ועוד יום וכך הלאה, השאלה כמה המחאה שלנו תהיה ארוכה ומתמשכת".
"לפי הבנתי , המועצה יכולה בכל רגע נתון לשנות את המצב. זה יגרום לה לעבודה ולהוצאות אבל זה אפשרי וניתן לביצוע בדרכים אחרות".
"זה ענין של סדרי עדיפות של המועצה, על מה להתאמץ ועל מה להוציא כסף, מה עיקר ומה פחות. הקול הציבורי יכול לשנות אצלם את סדרי העדיפות, לקנות שקט" הוסיף התושב.
"משרדי הממשלה גוררים רגליים – הבנייה ביהודה ושומרון הוקפאה"
מראש מועצת בית אל נמסר בתגובה: "מתחילת המלחמה ראש מועצת בית אל שי אלון מדגיש בפני ראש הממשלה, שרי הממשלה וראשי מערכת הביטחון את התנגדותו הנחרצת להכנסת עובדים פלשתינים לשטחי המועצה, תוך דרישה להקלה משמעותית בביורוקרטיה וחסמים שיאפשרו ליזמים לגייס פועלים זרים".
"למרות זאת, אנו עדים למחדל מדיני ופוליטי שבאה לידי ביטוי בגרירת רגליים של משרדי הממשלה והערמת קשיים ביורוקרטיים שמובילים דה פאקטו להקפאה פסיבית של תנופת הבנייה ביהודה ושומרון. נראה שבממשלה ובמערכת הביטחון מצאו את הפתרון להקפאה מדינית מבלי 'ללכלך את הידיים', כשבמקום להודיע על מדיניות של הקפאת הבנייה ולספוג ביקורת ציבורית, הם פשוט מונעים הכנסת פועלים זרים ובכך מציבים את ראשי המועצות עם הגב אל הקיר, כשהנפגעים הם התושבים החלוצים בהתיישבות".
עוד נכתב כי "בצל המשבר המדיני והביטחוני, בית אל מצויה בשנה האחרונה בתנופת בנייה חסרת תקדים וניצבת בצמרת קצב התחלות הבנייה במדינת ישראל בשנת 2023".
"עם זאת, מדיניות ההקפאה בשטח שנכפתה על יישובי יהודה ושומרון, גרמה לעצירה כמעט מוחלטת של פרויקטים לבנייה ומסחר, ולפגיעה קשה באיכות החיים של התושבים לצד פגיעה כלכלית אנושה בציבור היזמים והקבלנים. לאור כך, בלב כבד אנחנו מכניסים כמות קטנה של פועלים לצורך הקמת מבנה חינוך לשנת הלימודים הקרובה על מנת לאפשר לילדי המועצה תנאי לימוד נורמליים. למותר לציין שאתר הבנייה מאובטח בקפידה באמצעות חיילי צה"ל וגורמי אבטחה נוספים ועבר את כלל האישורים הביטחוניים הנדרשים כדי לאפשר את כניסת הפועלים ולשמור על שלומם של תושבי בית אל".
מה דעתך בנושא?
25 תגובות
4 דיונים
צי,
ממשיכים עם "תנו להם עבודה, הם יהיו מורתעים" למה לא מביאים לתל אביב?
12:41 27.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוריאל
מה הפלא שבנט הכניס 20000 מרגלים לעזה אם גם בבית אל עושים את זה???
11:34 27.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבג
האם מביאים מילומיניקים לאבטח את המקום מפני הפועלים הפלסטינים
07:41 27.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יורם
כמו. בגרמניה ,,אסורה הכניסה ליהודים. !!!???
07:13 27.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ע ש
בתגובה ל: יורם
אני מזמין אביתה לא מכניס ערבי משלם יותר ליהודי אומר לערבי לך לתת אביב תעבוד השמולנים מתחם עליך אצלנו ערבים יותר לא יעבדו מי שיש לא גן של השמדה עצמית שיבושים לא
09:31 27.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק בייחד
פשוט תפנימו שככה היה נראה 6/10 אם הטירלול הזה של לפתוח ולתת רק פה ורק שם..,בסוף יש יהודים שמשלמים על זה בדם. רק פרייר מקבל כפה נותן את הלחי השניה
21:32 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סרוגים
מה הבעיה עם האמת הכואבת לא כל הערבים רוצחים אבל כל הרוצחים ערבים.
21:14 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גר צדק
זה מורכב מידי למי שרק רואה שחור לבן
21:53 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא להעסיק ערבים
לא להעסיק ערבים. זה עולה לנו בדם פשוטו כמשמעו.
21:12 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צביעות של הציונות הדתית
בתוך הקו הירוק הם לא מוכנים הפלסטינאים יעבדו. אבל בהתנחלויות משחקים לעבוד חופשי
19:14 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פנינה
ומה על נהגי האוטובוס? ההגה בידיים שלהם.
17:56 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברהם תותח
מועצה דימיקולו
17:37 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר