שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי נטש הערב את ישיבת הקבינט המדיני ביטחוני, לאחר שעסקו בכספים להצטיידות צה"ל במקום לעסוק בניהול המלחמה.

על פי הודעת השר, דיון הקבינט שהתקיים היום בנוכחות שר הביטחון והרמטכ"ל, עסק בניסיון ללחוץ על סמוטריץ' לאשר כספי הצטיידות חריגים לצבא, מחוץ למסגרת האישורים הפורמלית וללא מעבר בוועדת השרים במוסמכת לעסוק בנושא.

על פי יושב ראש הציונות הדתית: "יצאתי מוקדם מדיון הקבינט, שר הביטחון והרמטכ"ל מסרבים להקים את הוועדה הציבורית לבחינת תקציב הביטחון". סמוטריץ' המשיך ונזף במשתתפי הדיון על כך שעסקו בנושא זה במקום בניהול המלחמה: "הקבינט החל ובמקום לדון בהשמדת חמאס והחזרת החטופים, החזרת הביטחון לתושבי הצפון ומיטוט הרש"פ שעומדת מאחורי המאבק המשפטי והמדיני נגד ישראל באום ובהאג, משרד הביטחון התחיל להעלות את הדרישות הכספיות שלו ולבוא בטענות למשרד האוצר".

לאחר מכן הסביר השר כי נעשה ניסיון לעקוף דרכו את גורמי משרות האמונים על התקציבים הביטחוניים: "היות וגורמי המקצוע של משרד האוצר לא הוזמנו לדיון והיות והיה זה ניסיון לעקוף בצורה צינית את הדיון בוועדה לבחינת תקציב הביטחון הודעתי שניתן לדון בזה שבוע הבא עם גורמי המקצוע, עד אז חבל לי על הזמן".

לבסוף תקף סמוטריץ' בזעם את התנהלות המטה הכללי: "הפיקוד הבכיר בצה״ל מתעקש לא להפיק לקחים מההיערכות הלקויה לפני ה-7 באוקטובר.מערכת הביטחון מתעקשת להמשיך להתנהג ביהירות ובהפקרות כלפי כל מי שמעז לאתגר את החשיבה שלה".

לבסוף חתם את דבריו בהתחייבות כי: "אני לא אהיה שותף לבניית הקונספציה הבאה".