מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עדי מינץ, תוקף את שרת המשפטים, ציפי לבני ('התנועה') בעקבות דברים שאמרה בריאיון לעיתונאי נחום ברנע מ'ידיעות אחרונות'.
בהודעה שפרסם כתב מינץ כי את הדברים שאמר יעלון על ג'ון קרי, אפשר לומר גם על ציפי לבני.
לדביר מינץ: "נראה שדברי בוגי יעלון על ג'ון קרי נכונים ביתר שאת גם לגבי ציפי לבני: היא "משיחית ואובססיבית" ו"הדבר היחיד שיכול להציל אותנו הוא שקרי יזכה בפרס נובל ויניח לנו במנוחה".
מינץ מצטט משפט שאמרה לבני לנחום ברנע: "שימו לב להתבטאות שלה בראיון: "מי שטוען שניתן להגיע לפתרון בעיית דאעש בלי שיעשה מאמץ אמתי להסדיר את הבעיה הפלסטינית, זורה חול בעניים".
"חוסר ההבנה של הגברת הזו זועק לשמיים", אומר מינץ, ומוסיף "כאילו הסכסוך שלנו הוא לב הסכסוכים במזרח התיכון!!!".
עוד מוסיף מינץ: "ולחשוב שהיא יושבת בקבינט ומקבלת החלטות בנושאים הרגישים ביותר לחיינו", ומציע כי "אולי אפשר לסדר להם, לקרי וללבני, לקבל יחד פרס נובל ולהניח לנו במנוחה?".
בתוך כך, בריאיון לנחום ברנע תקפה לבני גם את התנהלותו של יו"ר מפלגת 'הבית היהודי', השר נפתלי בנט, במהלך מבצע 'צוק איתן'.
"להיות שר בקבינט זה יותר מלהיות חייל בסיירת מטכ"ל", אמרה בנוגע להתנהלותו של בנט ב'צוק איתן'.
עוד הוסיפה לבני כי התבטאויותיו של בנט במהלך המבצע הזיקו לכושר ההרתעה של מדינת ישראל. "לכולנו יש חברים בצבא, אבל השיקולים בקבינט רחבים הרבה יותר משל מח"ט בצבא. כאשר בנט אומר בפומבי שצמרת צה"ל ושר הביטחון גילו חולשת דעת במהלך המבצע, הוא מזיק לכושר ההרתעה שלנו. תוך כדי המבצע שרים פעלו כדי לזכות בעוד מנדטים. בהתנהגותם הם פגעו בביטחון המדינה".
שרת המשפטים התייחסה גם לאמירותיו של בנט בתחום המדיני לפיהן הצהרתו של נתניהו באו"ם על פתרון שתי המדינות לא תתקיים: "כאשר ראש הממשלה עומד בבית הלבן ומדבר בזכות פתרון שתי המדינות ובנט מגיב" "לא יקום ולא יהיה", הוא אומר למעשה לעולם: לא הביטחון הוא המניע שלנו, אנחנו רוצים שטחים והתנחלויות. בנט וחבורתו נושאים את שם הביטחון לשווא".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
ימימה
והמתלהמים הם שאיבדו את השפיות
00:29 26.10.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גימי-יהודי מיהודה
21:55 25.10.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר