האיחוד האירופי צפוי להחריף את הטון נגד ישראל, כך דווח הבוקר (שלישי) בעיתון הגרמני "זודויטשה צייטונג". על פי הדיווח, טיוטת ההצהרה שהודלפה לעיתון כוללת קריאה ל"הפסקה הומניטרית מיידית בלחימה שתוביל להפסקת אש קבועה".

אמש (שני) נאם שר החוץ של האיחוד האירופי ג'וזף בורל בפתח כנס שעסק בסיוע הומניטרי לעזה שנערך בבריסל. בפתח דבריו תקף בורל את ישראל ואמר כי "ישראל מעודדת רעב בעזה, ומשתמשת בו כנשק במלחמה". דבריו התבססו על דו"ח שזכה לתמיכת האו"ם ולפיו יש צפי לרעב בצפון עזה עד חודש מאי, כמו כן, כחצי מאוכלוסיית עזה כבר חווה רעב "קטסטרופלי", כך נכתב.

שר החוץ ישראל כ"ץ הגיב לדברים ואמר כי "הגיע הזמן ששר החוץ האירופי יפסיק לתקוף את ישראל ויכיר את זכותנו להגנה עצמית מפני פשעי חמאס".

ג'וזף בורל שר החוץ של האיחוד האירופי (צילום: Alexandros Michailidis / Shutterstock)

בנוסף, אמש הכריז האיחוד האירופי כי כי יטיל סנקציות על אזרחים ישראלים אשר "מטרידים ונוהגים באלימות כלפי פלסטינים" ביהודה ושומרון. לפי הודעתו של שר החוץ הספרדי חוזה מנואל אלברס, ההחלטה התקבלה פה אחד ומחייבת את כל 27 מדינות האיחוד. ההחלטה הנוכחית של האיחוד האירופי מצטרפת להחלטות דומות של ארה"ב, בריטניה, צרפת ומדינות נוספות, שהטילו בחודשים האחרונים סנקציות על מתיישבים ביהודה ושומרון אשר "מתנהלים באלימות כלפי פלסטינים".