מחפשים דרך להתמודד עם הקור שבחוץ? הנה מתכון למרק אפונה מנצח, דל בשומן ועשיר בחלבון וסיבים תזונתיים.
מרכיבים ל-6 מנות
2 כפות שמן זית
בצל אחד גדול, חתוך קטן
2 שיני שום פרוסות
שקית אפונה קפואה
מלח, פלפל, פלפל לבן
הוראות הכנה
בסיר רחב טגנו את הבצל ושתי שיני השום בשמן זית. השרו את האפונה הקפואה במים רותחים למספר דקות על מנת שתפשיר, ואז הוסיפו אותה לסיר וערבבו היטב. הוסיפו את התבלינים לפי הטעם. כשהאפונה מעורבבת הוסיפו מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה, ושפרו את הטעם עם התבלינים.
הביאו לרתיחה ובחשו מידי פעם, ולאחר מכן בשלו עוד 15 דקות על אש קטנה. כשהסיר התקרר, טחנו קלות את המרק בעזרת בלנדר מוט עד למידת הסמיכות הרצויה.
המתכון באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת חברת הרבלייף.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים