בריאיון לגלי ישראל הבוקר טען יו"ר מועצת יש"ע, אבי רואה, כי קיימת "הקפאה סמויה" של הבנייה בהתנחלויות. "בהסתכלות רחבה בהחלט אפשר לומר שיש הקפאה, סמויה, תכנונית שאף אחד לא מדבר עליה, אבל היא תבוא לידי ביטוי משמעותי בחודשים הקרובים שהבנייה או תנופת הבנייה שהיתה בשנים האחרונות תמצה את עצמה ואי אפשר יהיה להתקדם אפילו במבנה אחד נוסף. מדובר על אלפי יחידות שבעצם תקועות", אמר רואה.

לדברי רואה בפגישות שהיו עם ראש הממשלה נטען המצב נוצר בעקבות לחצים קואליציוניים כאלה ואחרים: "יצא לנו להיפגש עם ראש הממשלה לפני שלושה חודשים בערך, העלנו את הסוגיה הזאת, כמובן שהוא נימק את זה, בפגישה ההיא, מסיבות קואליציוניות של לחצים, של לפיד, של איומים כאלה ואחרים אבל אמר שימצא את ההזדמנות".

רואה סבור כי הייתה הזדמנות לפני כחודשיים והיא פוספסה. "הנה לצערנו, נקרתה בדרכנו הזדמנות של חטיפת שלושת הנערים, שזו היתה הזדמנות מבחינתו מצוינת, מבחינתנו לא צריך להמתין להזדמנויות כאלה, אנחנו צריכים לעשות את עבודתנו, הוא צריך לעשות את שלו ולחתור, אבל הוא חיפש הזדמנות. הגיעה ההזדמנות והוא היה יכול לאשר את כל מה שהוא רצה בסיטואציה הזאת, אבל הוא בחר שלא לעשות זאת, כמו שאמרתי מסיבות קואליציוניות פנימיות על האיומים של לפיד, אז הוא הסביר את זה באופן הזה, אני מאמין שהיום יש לו הסברים אחרים של לחצים בינלאומיים וכן הלאה במסגרת צוק איתן".

על חלקן של מפלגות הבית היהודי והליכוד במצב שנוצר, אמר רואה כי "כנראה שהשיקולים שלהם הם אחרים, פוליטיים". עם זאת הבהיר רואה: אני יכול להבין אותם, אבל אני חושב שהגענו למצב שצריך לשבור את הכלים. להפסיק את הסאגה הזאת של כל אישור של בית כזה ואחר או כל תכנית כזו ואחרת מביאה ללחצים שהם נובעים מזה שאנחנו מאפשרים את הלחצים האלה ולא הופכים את אישור התכניות והבנייה ללחם חוקנו, כמו שקיים בכל מדינה ומדינה מתוקנת ברחבי העולם".