הכספיים הקואליציוניים של משרד ההתיישבות זכו לביקורת קשה מצידו של יושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד, במענה לשאלת סרוגים על כך שהכספים הללו מגינים על היישובים השיב לפיד כי "מי שמטפל בביטחון היישובים זה משרד הביטחון".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לפיד במענה לשאלת סרוגים (בנצי רובין/סרוגים)

לדברי לפיד "אין שום גורם אחר שאמור לטפל בביטחון של יישובים כמובן שכל אזרח ישראלי יקר לליבנו יגור היכן שיגור ואנחנו מצרים על הפגיעה בכל אחד ושמחים בכל פעם שנמנע משהו, אבל לייצר את זה כחלק מהשוחד הפוליטי במדינת ישראל זה גם פוגע בביטחון של המתיישבים גם פוגע במשרד הביטחון ובעבודתו גם מייצר עימותים שלא לצורך בתוך השטח זה פשוט תהליך הזוי ומשונה שצריך לעבור מהעולם".

קודם לכן התייחס לפיד בנאומו בישיבת הסיעה לסוגיית הכספים הקואליציוניים ואמר כי הממשלה ממשיכה להעביר מיליארדים בכספים קואליציוניים, לא מוכנים לסגור משרדים מיותרים. לפני שבוע שיקלי הודיע שהוא סוגר את המשרד לשיוויון חברתי כי הוא מיותר וזה סתם בזבוז כסף. היום הודיעו שפותחים אותו מחדש כדי שיהיה סידור עבודה למאי גולן".

"הממשלה הזו מקצצת בסל התרופות ובמערך בריאות הנפש, ומוסיפה מאות מיליונים למפעל הג'ובים הקרוי "זהות יהודית". מקצצת בתקציבי החינוך המיוחד, ומוסיפה כסף לאברכים שלא עובדים ולא מתגייסים. אחר כך יש להם את החוצפה להטיף לנו על אחדות העם. העם מאוחד, הבעיה היא הממשלה".