בשבת האחרונה (פרשת נח) התארח הרב מצגר אצל יהדות הולנד, ובמסגרת הביקור נפגש גם עם נציגים נוצרים פרוטסטנטים שלא נחשבים כאוהבי ישראל.

הפרוטסטנטים בהולנד מהווים את רוב האוכלוסייה, ונציגיה מאוד דומיננטיים, הן בתוך הולנד והן מחוצה לה בפרלמנט האירופי. דעותיהם הם על פי רוב שמאלית (סוציאל דמוקרטיות), ובגם ביחס למדינת ישראל הם שמאלנים – בעד הערבים.

לאחר המשט הטורקי קיבלו בהולנד החלטה קשה למדינת ישראל. הוחלט להשקיע תקציב גדול של כמה מילוני אירו להפקת סרט המראה את המלחמה לעצמאות ולשוויון זכויות של הכושים בדרום אפריקה. את הסרט הם ייעדו להפצה בבתי הספר של הערים הפלסטיניות, כדי ללמד אותם איך לעשות מהפכה נגד ישראל.

הרב מצגר תיאר את הפגישה כמתוחה מאוד. במהלכה היה נראה כי השיחות יגיעו למבוי סתום וכי ההולנדים לא ישנו את החלטתם.

יש לזכור, כי בעקבות המשט, שלחה ממשלת הולנד מכתב חריף נגד ממשלת ישראל, המגנה את הפגיעה בלוחמי זכויות האדם החפים מפשע.

לשאלת הרב מצגר, מדוע הם אינם שולחים מכתבים מסוג זה לאיראן, ענו ההולנדים, כי הם שולחים מכתבים רק למי שמוגדר ידיד שלהם…

בדבריו בפני ההולנדים, דיבר הרב מצגר על משנה בפרקי אבות: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". להולנדים הוא אמר: "אם אתם רוצים לחוות דעה על ישראל, שבו בשדרות המופגזת, סעו ברכבי הסעה ממוגנים, עימדו במחסומים לבידוק בטחוני".

הרב מצגר תיאר להולנדים, כיצד כשביקר פעם בשדרות, תוך כדי שיחה לתלמידי ישיבת ההסדר, שבע פעמים דבריו נקטעו, בשל אזעקת "צבע אדום".

אמש (א'), עם רדתו מהמטוס בנמל התעופה בן גוריון, קיבל הרב מצגר עדכון טלפוני לפיו התקציב לסרט ההסברה הוקפא וכנראה כל הפרויקט יתבטל.

"עכשיו רק נשאר לדאוג, שאותו התקציב יעבור למדינת ישראל", סיכם הרב מצגר בחיוך.