משרד החקלאות פרסם היום (א) לקראת חגי תשרי, כבכל שנה, את נתוני הצריכה של כל המאכלים המובילים שיונחו על שולחן החג בקרוב: דגים, בשר בקר, עוף, רימונים, תפוחי עץ ויין.

אספקת הדגים לנפש בישראל עומדת על כ-9 ק"ג בשנה. בשבוע הקניות לקראת ראש השנה צופים במשרד החקלאות גידול של כ-73% בכמות צריכת הדגים ברשתות השיווק, לעומת שבוע ממוצע בימות השנה. הדגים המובילים במכירות ברשתות השיווק בתקופת החג הם האמנון (41%) והסלמון (31%), אחריהם במקום השלישי הדניס עם כ-4%, ובמקום הרביעי קרפיון עם כ-4% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג.

אספקת הבשר לנפש בישראל הינה כ-20.9 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא). את הבשר שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות: בשר טרי שנשחט בישראל (39%), בשר מצונן מייבוא (15%) ובשר קפוא מייבוא (46%), שני האחרונים מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל. בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, נצפית עלייה בביקוש ובצריכה של כ-79% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק בשאר ימות השנה.

הצריכה המקומית של עוף בישראל היא בין הגבוהות בעולם, ועומדת על כ-47 ק"ג לנפש בשנה. בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, צריכת העוף עולה בכ-51% לעומת שבוע ממוצע בשאר ימות השנה.

צילום: Atia Mohammed/Flash90

על פי נתוני משרד החקלאות, ההערכה היא שיבול הרימונים בעונת 2023/2024, יעמוד על כ-38,000 טונות. כאשר האספקה לנפש בישראל עומדת על 4.2 ק"ג בשנה. כ- 25,000 דונם מטעי תפוחים נושאי פרי. הישראלי הממוצע אוכל בשנה 15.5 ק"ג.

בישראל מגדלים כ-50 אלף טונות של ענבי יין בשנה על שטח של כ-65 אלף דונם. ייצור היין הישראלי עומד על כ-42 מיליון בקבוקי יין בשנה (כ-11 מיליון מתוכם בקבוקי תירוש). ב-70% מהכרמים בישראל נטועים זני ענבים אדומים, כאשר הפופולריים ביותר הם קברנה סוביניון, קריניאן ומרלו. הישראלי הממוצע צורך כ-6 ליטרים של יין בשנה.