זה קינוח קבוע שאני עושה כשמגיעים אלינו הרבה אורחים, שמחות או חגים שצריך קינוח מהיר, טעים ושתצא כמות טובה שתספיק לכולם.
השוקולד עושה את העבודה אנחנו רק עוזרים לו להיות מבושל בצדדים ונוזלי מבפנים
קל להכנה וקוצר ים מחמאות
מצרכים (יוצאים כ- 20 סופלה בכוסיות קרטון קטנות)
2 טבלאות שוקולד מריר (200 גרם)
חבילת נטורינה (200 גרם) עם שמן לא ניסיתי יש מצב שזה עושה את אותו אפקט
2 חבילות אבקת סוכר (200 גרם)
3/4 כוס קמח לבן
4 ביצים
אופן ההכנה:
לחמם תנור על 180 מעלות
בסיר רחב על אש קטנה להמיס את השוקולד עם הנטורינה
כשהכל נמס לעיסה אחת להוסיף אבקת סוכר ולבחוש בכף עץ (בשלב הזה ניתן להוריד מהאש)
להוסיף את הקמח לבחוש
ואז להוסיף ביצה ולבחוש עד שהיא נבלעת ואז עוד ביצה ולבחוש ככה אחת אחת.
לבסוף, לשפוך את העיסה לכוסיות קרטון הקטנות
עכשיו הסוד הוא באפייה, כל תנור מתנהג אחרת. בעיקרון צריך 10 דקות אפיה אבל בגלל שהכוסות קטנות אצלי אחרי 6 דקות זה כבר מוכן.
הרעיון הוא שמסביב הסופלה קצת נאפה אבל באמצע הוא עוד נוזלי.
לא לזוז מהתנור! (לראות שהסופלה תפח מעט, קיבל טיפה אפייה בצדדים ולהוציא)
אם הצלחתם לשים יד על הסופלה כשיצא מהתנור לפני שכולם חיסלו אפשר לאחסן במקרר או במקפיא
בערב שבת לחמם מעט על הפלטה, החלק הפנימי הופך לשוקולד חם וזה פשוט מעדן!
אפשר להגיש עם כדור גלידה וניל אבל גם ככה לבד הוא גונב את ההצגה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים