תמיכה חסרת תקדים: כ-300 רבני ערים, רבנים ישובים, רבניות, אישי ציבור, ח"כים, פרופסורים ודוקטורים יצאו היום (רביעי) בקריאה לראש הממשלה בנימין נתניהו להוציא את עמירם בן אוליאל מהבידוד בו נמצא ולהעבירו לאגף תורני. מאחורי העצומה עומדים מטה "צדק לעמירם" שמתחילים בימים אלו קמפיין נרחב במטרה לאפשר לעמירם לעבור לאגף התורני, ובהמשך אף לעשות איתו צדק ומשפט חוזר ולשחרורו מהכלא.
על הקריאה חתמו בין היתר חברי הכנסת עמית הלוי, אריאל קלנר, ניסים ואטורי ואביחי בוארון מהליכוד וכן חברת הכנסת לימור סון הר מלך מעוצמה יהודית. בנוסף חתמו עשרות פרופסורים ודוקטורים מכל רחבי הארץ ובראשם חתן פרס ישראל הפרופסור ישראל אומן, רקטור אוניברסיטת בר אילן הפרופסור אמנון אלבק, הפרופסור אלישע האס, הפרופסור ארי ז'בוטפסקי, הד"ר מרדכי קידר, הד"ר משה רט, וכן פרופסורים ודוקטורים נוספים. בנוסף, על הקריאה חתמו גם אישי ציבור, ראשי ארגונים, סופרים ואישים רבים ובהם הרצל ומירב חגאג', לוחם הלח"י עזרא יכין, אל"מ במיל' גבע ראפ ואנשי ציבור נוספים.
כמו כן על הקריאה חתמו כ-200 רבנים בהם בכירי רבני הציונות הדתית, רבני ערים, יישובים ושכונות בכל רחבי הארץ וכן ראשי מוסדות רבים. בין הרבנים שחתמו: הרב דב ליאור, רב העיר העתיקה הרב אביגדור נבנצאל, רבה של קרית שמונה הרב צפניה דרורי, הרב צבי ישראל טאו, הרב יצחק גינזבורג, רב העיר צפת הרב שמואל אליהו, רב העיר פתח תקווה הרב מיכה הלוי, רב השומרון הרב אליקים לבנון, רב המועצה האזורית גוש עציון הרב יוסף צבי רימון, זאת לצד רבנים רבים נוספים. כמו כן חתמו גם רבניות בולטות ובהן ראשות מדרשות ואולפנות מכל רחבי הארץ.
בקריאה שצפויה להתפרסם בעיתוני סוף השבוע נכתב כי "מאז נאסר עמירם בן אוליאל לפני שבע וחצי שנים, הוא שוהה לבדו בתאו בבידוד מלא ובתנאי הכליאה הקשים ביותר במדינת ישראל. בליל הסדר האחרון אושרה לראשונה בקשתו של עמירם בן אוליאל לעבור לאגף תורני בכלא, ולקיים את מצוות החג והדבר היה לו למשיב נפש. בחג השבועות הבקשה המוצדקת להעברה לאגף התורני – נדחתה ע"י השב"כ. אנו דורשים מראש ממשלת ישראל מר בנימין נתניהו להוציא את עמירם מהבידוד ומהתנאים הלא אנושיים בהם הוא כלוא ולהעבירו לאגף התורני עד לשחרורו".
"המפגש הבלתי אמצעי עם בני אדם ללא סורג או מחיצה מזכוכית יחד עם הזכות להתפלל במניין, כל אלו הן זכויות אדם בסיסיות. אל מול תנאיו הקשים של עמירם מקומם לראות מחבלים שנתפסו עם דם על ידיהם חוגגים במתקני הכליאה וזוכים ליחס מועדף. בניגוד למחבלים הרשעתו של עמירם אינה מבוססת על ראיות אלא רק על הודאה שהוצאה בעינויים ועמירם כפר בה!" הוסיפו. "מדוע לאסירים הלא יהודיים מאפשרים לקיים את חובות דתם ואילו לאסיר היהודי לא ניתנות זכויות אלו? אנו דורשים להסיר את האפליה ולהעביר מיד את עמירם לאגף התורני".

מטעם מטה 'צדק לעמירם' נמסר בתגובה: "בעוד כחודש יחגגו המוני בית ישראל את תקופת החגים וחשוב שגם עמירם בן אוליאל יזכה לחגוג את חגי תשרי, ובכלל, באגף התורני של בית הסוהר ולא תחת בידוד קשה. אין שום הצדקה לאיפה ואיפה שמחבלים טרוריסטים יושבים וחוגגים יחדיו, ואילו בן אוליאל שהראיות נגדו הן רק עדות אישית שניתנה תחת עינויים קשים, ישב בבידוד. יש לעצור את האפליה הזאת ולעשות צדק עם עמירם".
"נזכיר, כי בן אוליאל נמצא תחת תנאי כליאה קשים ביותר בבית הסוהר אשל בדרום הארץ. הוא שוהה באגף שמור, בתא לבד, ללא מפגש עם אסירים אחרים. היציאה מהתא מותרת לו כשעתיים ביום בלבד לחצר סגורה לבדו" הוסיפו והזכירו. "משפחתו מורשת לבקרו פעם בשבועיים לכחצי שעה מעבר למחיצת זכוכית. בנוסף נאסר עליו לצאת לבית הכנסת ולהשתתף במנייני תפילות, כמו כן, הוא הורשה להחזיק כחמישה ספרי קודש בלבד בתאו".
"לאחרונה, לאחר 7 שנים ללא טלפונים, אושרו לבן אוליאל שיחות טלפון לבני משפחתו. ההחלטה מגיעה בעקבות מדיניות השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שהנחה כי לא יתכן שמחבלים ערבים נהנים מתנאים נוחים בהרבה מאסירים יהודים המוגדרים ביטחוניים ואף מחלק מהאסירים הפליליים הרגילים" סיכמו. "בעקבות כך במערכת הביטחון החליטו לאפשר לבן אוליאל כצעד ראשון שיחות טלפון למספר אנשים ובהם רעייתו ובתו הקטנה".
מה דעתך בנושא?
24 תגובות
8 דיונים
נינה הלוי
שיחשוב כמה התענו המשפחה דשרף הנמוול
12:45 06.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נינה הלוי
שיחשוב כמה התענו המשפחה דשרף הנמוול
12:45 06.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלישע
ממשלת ימין מלא, חייבת להילחם בכל כוחה נגד המיעוט המנוכר ליהדותו והמחובר לאויביו יותר מלאחיו. חייבים להציל את עמירם בן אוליאל, מהמתיונים.
12:54 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
לפחות שילחמו שיזכה לעבור לאגף התורני. שיזכה לקבל מהמתיונים ,תנאים אלמנטריים. לשם מה הגעתם למלכות, האם לא כדי להילחם על העוולות שנעשות.
12:49 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זאת האמת
דג
16:55 17.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
והמבין יבין - לך תישן - ואמן שלא תקום.
16:41 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
תכניסו טוב טוב לראש הריק והחלול שלכם: הוא חף מפשע!!!!!!
11:19 17.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא צריך להגיב
הרשעה כולה כעשן תכלה
11:43 17.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המטיף בשער
הכתבה מתייחסת לשני עניינים ומערבבת ביניהם. האחד עצם הרשעת הרוצח בדין והשני תנאי כליאתו. תנאי הכליאה לא נגזרים מרמת ההוכחה במשפט. משהורשע אדם הרי הוא מורשע וחסל. תנאי הכליאה נגזרים...
הכתבה מתייחסת לשני עניינים ומערבבת ביניהם. האחד עצם הרשעת הרוצח בדין והשני תנאי כליאתו. תנאי הכליאה לא נגזרים מרמת ההוכחה במשפט. משהורשע אדם הרי הוא מורשע וחסל. תנאי הכליאה נגזרים מפרמטרים שונים : מידת החשש שיהיה מעורב בעבירות נוספות, מידת החשש לשלומו שלו, מידת החשש שיברח מהכלא, איפיוני האלימות באישיותו ועוד. אשר להרשעתו בדין - בית המשפט אמר את דברו לאחר שבדק את כלל הראיות ומצא תימוכין לדברים שמסר הרוצח בחקירתו ואשר תואמים מימצאים שונים. לצערנו, לא בפעם הראשונה יש התומכים אוטומטית בעבריינים רק משום שהם יהודים חובשי כיפה - וללא קשר למעשיהם, לחוק הישראלי או להכרעות בתי המשפט. חבל.
המשך 06:54 17.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
והמבין יבין!!!!!!!!!!!
16:52 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישה
בושה לחרד"לים... 4 ח"כים קיצוניים בעד השחרור... לא מפתיע
23:46 16.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
לעולם לא יבין כלום - והמבין יבין - תתפגר.
16:55 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועה
רוצח נתעב, מה לו ולמצוות הוא במילא עוזר השטן
20:47 16.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן
בלי שום ראיות, הכניסו בן אדם לכלא, בתנאים תת-אנושיים. וכל זה בזמן שמחבלים רוצחי יהודים חוגגים בכלא, עם תנאים של כפר נופש 5 כוכבים. איפה כל ההבטחות של בן גביר??
20:32 16.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציוני דתי על מלא
בכלא עד נשימתו האחרונה
21:36 16.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
מחבלים רוצחים - והוא לא עשה כלום! לך לעזאזל!!!!!!!!
16:54 18.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר