מתיחות מול וושינגטון: עיתון ה"ניו יורק טיימס" חשף הבוקר (שלישי) פרטים חדשים על שיחת הטלפון של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו שהתקיימה בתחילת השבוע, לפני ההחלטה על הקפאת הרפורמה המשפטית. לפי הדיווח, ארה"ב הפעילה לחץ כבד ב-48 השעות שקדמו להצהרתו, במטרה לעצור את קידום החקיקה.

לפי הדיווח, גורמים בממשל ביידן הביעו חשש מפגיעה בתדמיתה של ישראל כמדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון. לדבריהם, השיחות הפרטיות "היו בוטות יותר, מה שהצביע על כך שתדמיתה של ישראל נמצאת על כף המאזניים". האמריקנים גם הביעו דאגה מפיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט, אשר הובילו לפרסום הודעה חריגה לפיה "ארה"ב מודאגת מאד מהמצב בישראל".

עוד נאמר כי שגריר ארה"ב בישראל תום ניידס שימש כציר להעברת המסרים מהממשל האמריקני. במקביל יועץ הנשיא לענייני המזרח התיכון, ברט מקגורק, היה בקשר תדיר עם שגריר ישראל בארה"ב מיכאל הרצוג ודן איתו על הנושא.

בעקבות השיחות, בכירי הבית הלבן הגיעו לשתי מסקנות. הראשונה הייתה שנתניהו "טעה בחישוב" כשהודיע על פיטוריו של גלנט, והשנייה היא שנתניהו חיפש מוצא למשבר שאליו נכנס – והעדיף לומר לשותפיו בקואליציה כי הוא לא מוכן להסתכן באובדן התמיכה של ארה"ב בישראל.