בעקבות הסערה סביב סוגיית הגיור בצה"ל, הרב משה קליין סגן ראש מערך הגיור לשעבר במשרד ראש הממשלה קורא בראיון לרדיו קול חי לעצור מיידית את כל הגיורים בישראל, עד לבחינת הנושא באופן מעמיק. הרב קליין וכן נציג העותרים, ד"ר שאול פרבר, דיברו בתכנית "המהדורה המרכזית" עם מרדכי לביא.
בראיון אמר הרב קליין: "המדינה אומרת צריך להרבות בגיור כיוון שיש אחים ששבו מחבר העמים וצריך לטפל בהם ומאידך המדינה אינה נותנת מענים ולכן צריך להחליט להפסיק כרגע מיידית כל הליך גיור במדינת ישראל עד שמקבלי החלטות יישבו בתיאום עם כל הגורמים כולם כדי שמי שרוצה להתחיל הליך גיור יידע פעם אחת ולתמיד, האם הוא עומד להתגייר והאם הגיור שלו סופי".
"ראיתי מודעות ענק במימון כנראה גדול מאוד בערב ראש השנה בעיתונות הדתית: שלושה דברים חייב לומר אדם בערב שבת "עשרתם? ערבתם? הזמינו את הגר", קמפיין כזה או אחר של גוף ממשלתי. במקום קמפיינים, צריך לעשות סדר אמיתי ולומר אחינו ורענו כנעשה סדר נקרא לכם להתגייר".
נציג העותרים, ד"ר שאול פרבר אמר בראיון:
"אנשים שעברו גיור בצבא הם יהודים לכל דבר, נכון שיש כמה אנשים קיצוניים פונדמנטליסטים שמפקפקים בתוקף ההלכתי של הגיור הזה, אני חושב שאנשים האלו עושים טעות הלכתית וגם כן בוודאי ובוואדי טעות משפטית. אני אומר לכל הגרים: "אין לכם ממה לדאוג, נמצא לכם פיתרון".
האזינו לראיון המלא ב"רדיו קול חי"
[podcast]http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2010/09/harav-moshe-klein.mp3[/podcast]
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים