במהלך ראיון ב'פגוש את העיתונות', טען הערב (שבת) חבר הכנסת איתמר בן גביר כי המפכ"ל הזמין חברי כנסת שידברו נגדו במהלך הדיונים בכנסת בנוגע לשינוי פקודת המשטרה.

בנוסף לכך, במפלגת עוצמה יהודית הודיעו כי יושב ראש המפלגה והשר המיועד לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, נוטה לוותר על דרישתו כי הסמכות בנוגע לקביעת מדיניות להעמדה לדין.

הודעתה של מפלגת עומדה יהודית באה בעקבות פרסום של אמנון אברמוביץ' לפיו בן גביר צפוי לוותר בחוק לתיקון פקודת המשטרה על התווית המדיניות בעניין החקירות.

בעוצמה יהודית מסרו: "לא היו דברים מעולם, בן גביר לאחר ששמע את נציגי היעוץ המשפטי של הכנסת, נציגי היועמ"ש וחברי כנסת שונים, אכן נוטה לוותר על הסעיף בחוק שמדבר על קביעת מדיניות באשר להעמדה לדין".

עם זאת, הוסיפו כי "באשר למדיניות חקירות, בן גביר לא מוכן לוותר על היכולת שלו להשפיע לאכוף עבירות כמו פרוטקשן, סכינאות, בריונות, טרור חקלאי וכדומה".

בעוצמה יהודית חזרו על המסר לפיו "שר שאחראי על המשטרה שאינו יכול להתוות מדיניות של המשטרה, הוא סוג של עציץ ובן גביר לא הגיע לכהן בתפקיד עציץ במשרד לביטחון לאומי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

איתמר בן גביר טיקטוק