אחרי שחבר הכנסת משה ארבל קרא לבן גביר להותיר את הצבא מחוץ לשיח הפוליטי, בן גביר מגיב בחזרה ואומר כי מי שהתבלבל הוא ארבל בעצמו.

"ח"כ ארבל שאני מעריך, התבלבל", אמר בן גביר. "לא שולחים לוחם בצה"ל שמוסר נפש כשאנחנו ישנים בלילה, ל-10 ימים בכלא רק כי אמר שבן גביר יעשה סדר, במיוחד לאחר שאנרכיסטים עשו לו פרובוקציות. זה לא משפטי, לא מידתי, ולא סביר".

בן גביר הוסיף ואמר כי "מסכים שהלוחם לא היה צריך ליפול לפרובוקציה של האנרכיסטים, אך מכאן ועד לשלוח אותו לכלא הדרך ארוכה. מי שמנסה להפוך את הצבא לפוליטי זה בני גנץ. אנחנו נבוא לתקן".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"בן גביר יעשה פה סדר". הלוחם שהתנצל ונשלח לעשרה ימי מחבוש (צילום: עיסא עמרו)

מוקדם יותר ח"כ משה ארבל מש"ס, קרא ליו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, לא לערב את צה"ל בשיח הפוליטי. דבריו של ארבל נאמרו בתגובה לדבריו של בן גביר בשל העונש שקיבל החייל שתועד אומר "בן גביר יעשה פה סדר".

"ח"כ איתמר בן גביר ידידי, אני קורא לך להשאיר את צה״ל מחוץ לשיח הפוליטי", אמר ארבל. "אסור לאפשר בשום אופן ללוחם צה"ל במדים להתבטא בעד שום מפלגה באופן הזה. חיילי ולוחמי צה״ל האהובים העומדים על משמר ארצנו, חייבים להיות לפחות קומה אחת מעל העסקונה הפוליטית".

בן גביר תקף בחריפות את ההחלטה לשלוח למאסר לעשרה ימים את חייל גבעתי שתועד אומר לפעילי שמאל בחברון "בן גביר יעשה פה סדר".

"מצער מאוד שחייל שסובל מהטרדות של אנרכיסטים ושונאי ישראל שמדביקים לו מצלמה לפרצוף וצועקים לו "בן גביר, בן גביר" והוא מגיב, דווקא הוא נשלח לכלא, רק בגלל שהזכיר את השם שלי והגיב לאנרכיסטים", אמר בן גביר.

"המסר בענישה מרפה את ידי החיילים ולא מחזק אותם במאבק מול הטרור. גם בזה הגיע הזמן לעשות פה סדר ולתת גב לחיילים הגיבורים שלנו"