התובעת הראשית במשפט נתניהו, עו"ד ליאת בן ארי, שוקלת להתפטר מתפקידה בעקבות מתקפות חוזרות ונשנות עליה ועל משפחתה, המתבצעת על רקע תיקי האלפים בהם היא משמשת כתובעת הראשית נגד נתניהו.

בפרסום של העיתונאי אבישי גרינצייג בגלובס, נאמר כי בן ארי מדברת עם קולגות והממונים עליה על פרישה מתפקידה מזה תקופה ארוכה. בין היתר בן ארי מציינת בין המתקפות הקשות שניתכות עליה, את הטענה כי המציאה שיש לה אחות כאשר אחותה נפטרה והיא נאלצה לשבת שבעה.

הטענה שפוגעת בבן ארי יותר מכל היא כי בנה הקטן תקף שוטר. בן ארי דרשה את גיבוי משרד המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה דאז, אביחי מנדלבליט, הגיש נגד פעילת הליכוד אורלי לב צו למניעת הטרדה מאיימת.

לאחר שאורלי לב התחייבה להוריד את הפרסומים, בית המשפט לא הוציא נגדה צו. לאחרונה, היועצת המשפטית לממשלה הגישה לבית המשפט בקשה מחודשת בטענה שאולי לב מאיימת על בן ארי ומשפחתה.

על פי הפרסום, בן ארי אמרה כי היא נשארת בתפקידה למרות התחושות שלה, בשל "תחושת מחויבות עמוקה מדי, אולי מטמטום".

אם בן ארי אכן תתפטר מתפקידה, הדבר יהווה מכה אנושה לפרקליטות ולצוות התביעה, בעיקר מבחינה מורלית, זאת לאור כך שבן ארי הפכה לסמל בניסיונות להזיזה מתפקידה בשל משפט נתניהו.