לקראת פורים השמח להשיק את יין אֶדום 2011, יין בלנד אלגנטי, המורכב מארבעה זנים שונים של ענבים אשר השילוב ביניהם מהווה איזון בין מורכבויות שונות כגון טעמי פרי וטעמי חבית, איזון נדיר שמביא להרמוניה של טעמים וניחוחות.
כאמור, היין מורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פראנק וענבי פטיט וורדו:
הקברנה פרנק נותן ליין את טעמו המתובל, כגון טעם עדין של פלפל ירוק ונותן עניין בחך
הקברנה סוביניון מעניק עוצמה וגוף
המרלו הוא פירותי, מעודן ועגול
הפטיט ורדו מעניק את צבעו העמוק, חיות ועניין
זהו יין עוצמתי ואלגנטי מאד. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים. לאחרונה זכה היין בשלושה כוכבי זהב בתחרות אתר היין המוערך 1001degustations.com, בשנים קודמות זכה יין 'אדום' של פסגות בפרסים נוספים, לדג: אדום 2008 זכה במדלית כסף בתחרות Vinalies לשנת 2011, אדום 2006 זכה במדליית זהב בתחרות Tterravino לשנת 2008 ואדום 2005 זכה במדלית זהב בתחרות Vinos לשנת 2007.
פסגות אדום 2011 מופיע עם תווית שעל גביה הטביעו שחזור של מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול (66-73 לספירה). המטבע התגלה במהלך חפירת המערה בה מיושנים יינות היקב. מצידו האחד של המטבע עלה גפן והכתובת "חרות ציון" ומצידו האחר אמפורה- כלי עתיק לאחסון יין והכתובת "שנת שתיים למרד".
כל יינות יקב פסגות הינם כשרים בהשגחת: מהדרין מטה בנימין,ה-OU, והרב באב"ד.
יקב פסגות הינו היקב היחיד בארץ המשלב ערכים, תנ"ך, נוף ויין. במקום מרכז מבקרים מרשים ומעניין המשלב הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, חוויה ייחודית לכל המשפחה, כולל משחק טריויה מעניין, הסבר על אזור מטה בנימין וכמובן גם טעימות יין וגבינות.

יקב פסגות הוקם בשנת 2003 ומאז גדל בהתמדה. בבציר 2012 הגיע ייצור הבקבוקים לכ-200,000 בקבוקים בשנה, כאשר למעלה מ- 60% מהם מיוצא לעשרות מדינות בעולם. כרמי היקב נטועים על טרסות גיר ציוריות בגובה 900 מטר מעל פני הים בישוב פסגות שבבנימין, תנאים המייצרים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי וכיום, מייצר יקב פסגות תשעה סוגיי יינות שונים.
נתוני היין
היין מורכב מ60% קברנה סוביניון, 19% קברנה פראנק, 16% מרלו ו5% פטיט ורדו
אלכוהול: 14.3%, PH – 3.58, TA- 5.98
צבע: בורדו עמוק
נתוני בציר: 700 ק"ג לדונם
בציר ידני
14 חודש בחביות צרפתיות (מרקיורי), 70% עץ חדש
תסיסה של כ 18 יום
כרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים
היין מיועד ליישון של עד 5-6 שנים
מתאים למנות כגון צלי בקר, סטייק אנטריקוט מפולפל, קרפצ'יו בשר, ותבשילי קדירה.
מחיר: 110 ₪
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים