האם אוקראינה בדרך להצטרף לאיחוד האירופי?
הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי תמליץ ככל הנראה בשבוע הבא להעניק לאוקראינה מעמד של "מדינה מועמדת", צעד משמעותי בדרך הארוכה על מנת להפוך למדינה חברה באיחוד, כך מדווחים בבלומברג.
כזכור, מאז שהחלה המלחמה המלחמה עם רוסיה, ועוד לפני, כשהחלה רוסיה לאיים, הביע אוקראינה את עניינה להצטרף לאיחוד, על מנת להגן על עצמה מול השכנה ממזרח.
רבים באיחוד תומכים בבקשה האוקראינית, אך כאמור, מדובר בתהליך ארוך שנים, אף שהיו כאלו באיחוד שהציעו לנקוט בהליכים מזורזים.
אחד המטרות והתירוצים של פוטין לפלישה לאוקראינה היה למנוע ממנה להצטרף לנאט"ו. פוטין דרש שלא להכניס אותה לברית, מחשש שהיא תתקרב עוד אל גבול רוסיה.
אך הפלישה הובילה למהלך ההפוך, לא רק שאוקראינה מגבירה את מאמציה להצטרף לנאט"ו, כעת גם שבדיה ופינלנד הנייטרליות הגישו בקשות רשמיות להצטרף.
במקרה והאיחוד יאשר גם את הצטרופתן, יוכפל הגבול בין הברית לבין רוסיה, ויכעיס את פוטין אף יותר.

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
לן
נווו
08:47 11.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לן
קשה
08:46 11.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בונה חופשי
זה יקח לא פחות משבע שנים במקרה הטוב... אלא אם כן במהלך סופר חריג יזרזו את ההליך.
07:57 11.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוקראיני
לא כולם אפסים כמוך כנראה, יש כאלה שבוחרים להלחם
16:58 10.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
הנמלה קמה על הפיל.אוקראינים מפגרים
13:37 10.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר