מתכון לבצק פסטה
(כמות ל- 8 מנות, לכמות קטנה יותר, ניתן לקצץ במרכיבים בהתאמה)
500 גרם קמח דורום או קמח רגיל
5 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח
מתכון לבצק פסטה – אופן ההכנה:
לשים בקערה את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מבצק אחיד.
או שפשוט מערבלים את כל החומר במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומעבירים לחצי שעה במקרר.
מעבירים את בצק הפסטה במכונה שהיא מכוונת לדרגה העבה ביותר, ומושכים בעדינות את הבצק מהצד השני,
חוזרים על הפעולה ובכל פעם משנים את מכבשי הרידוד למצב דק יותר. מידי פעם מפזרים מעט קמח על הבצק כדי שלא ידבק.
כאשר דף הבצק מגיע לעובי הרצוי מפסיקים ויוצרים צורות לפי הטעם האישי.
מומלץ פשוט להעביר את הדפים דרך המכבש שיוצר רצועות עבות (פטוצ'יני), ולא לשכוח לחתוך את הרצועות אם הן ארוכות מידי.
את הפסטות המוכנות מקמחים ומניחים על משטח מקומח על מנת שלא ידבקו.
כאשר הצורות מוכנות מעבירים אותן לסיר גדול עם מים רותחים ומלח,
מבשלים אותן (מערבבים בעדינות) בין 5-2 דקות בהתאם לעובי הפסטה, עד שהן צפות.
מסננים את הפסטה ומגישים אותה עם רוטב.

המלצה לרוטב:
שימו לב שמהמתכון לפסטה יוצאת כמות גדולה מאוד, הכמויות של הרוטב קטנות בהרבה)
מרכיבים:
חצי כפית חמאה או מעט שמן זית
שמנת מתוקה או שמנת לבישול
4 כפות פסטו (כזה שהכנתם בבית)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים חמאה או שמן זית במחבת ומוסיפים את הפסטו
מחממים את הפסטו ומוסיפים את השמנת, נותנים לרוטב לרתוח ולהתגבש,
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה מקפיצים כך שכל הפסטה תהיה עטופה ברוטב ומסירים מהאש.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים