העיתונאי עמית סגל יצא בחריפות נגד התגייסות חברי מערכת חדשות 13, שגינו את התוקפנות נגד אביעד גליקמן, אך לא עשו זאת כשהיו איומים כלפי אבישי בן חיים.

"מערכת חדשות 13 מגנה בתוקף את האיומים נגד חברנו, כתב המשפט אביעד גליקמן. נמשיך לבצע את עבודתנו העיתונאית ביושר ומתוך תחושת שליחות מקצועית ועניינית", נכתב היום (שני), בידי מערכת חדשות 13, לאחר טור דעה של גידי וייץ בעיתון הארץ.

וייץ מתאר מסכת של איומים שמופנים כלפי מי שמסקר את משפט נתניהו, כך למשל ההודעות שמקבל גליקמן עם המילים: "תמשיך להסתובב עם הילדים שלך בגני השעשועים במודיעין, אבל תזהר, למה יש לך הרבה שונאים בתקופה האחרונה".

אביעד גליקמן (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

וייץ גם תוקף את איש התקשורת אלי ציפורי שמגיע ועל פי העדויות סונט בכתבים, שאינם מתיישרים עם דעתו ומצמיד לעברם טלפונים קרוב לגופם.

הקולגות מחדשות 13 שיתפו את המאמר. עד שעמית סגל צייץ כי "כאשר איימו ברצח על אבישי בן חיים, מערכת חדשות 13 דרשה ממנו הוכחות לאמיתות הסרטון ואיש מחבריו לא התייצב להגנתו. כעת הם עסוקים בבדיקת עובדות לספרו המשובח".

אבישי בן חיים (צילומסך, חדשות 13)

סגל מתייחס הן לאיומים כלפי בן חיים ולהפגנות נגדו והן לספר החדש שהוציא אבישי בן חיים וזכה לביקורת חריפה מידי עיתונאי המקור (רשת 13) איתי רום, שבדק את העובדות שמביא בן חיים. וכן העובדה שעיתונאים אחרים שתפו את סדרת הציוצים.

רום הוכיח כי בנוגע לשירים שמביא בן חיים הנוגעים לדבריו לאי קבלת המהפך הפוליטי ב-77 בידי האליטה, רבים מהם יצאו בכלל הרבה לפני המהפך.

מי שהגיב לסגל היה עיתונאי נוסף מחדשות 13, ברוך קרא שכתב: "עמית, למה לומר דברים שאינם אמת? לא חבל? לא רק שחבריי ואני יצאנו להגנת אבישי. צייצתי והתרעתי שמדובר באיום ברצח. יותר מזה, כשבמקרה נוסף עלו טענות ששתולים בהפגנות בבלפור תקפו את אבישי ויוסי אלי, ערכתי תחקיר בזק והראתי שלא מדובר בשתולים ולא נעליים, אלא במפגינים. יש לך הרבה עוקבים".

וזה נמשך, הדיון עם תגובה של עמית ותגובת נגד של קרא.